avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... are sotul dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

are sotul dreptul la somaj?

Sotul meu a lucrat in ultimii 2 ani la mai multi angajatori. In anul 2010 a lucrat la 2 angajatori din mai pana la mijlocul lui octombrie. A fost la somaj si cineva de acolo i-a studiat dosarul si i-a spus ca sa nu depuna dosarul ca nu are dreptul sa ia indemnizatia. Este adevarat ?? El a lucrat si vreo 10 luni in 2009. Se incadreaza la indemnizatia de somaj?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ron_ava , utilizator 18:41, 3 Februarie 2011
1. Trebuia sa-i spuna si de ce nu poate beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 de luni (de la data depunerii dosarului la Agentia de Somaj) sa aiba 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
3. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Multumesc pentru raspunsul complet si exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? talmacel talmacel Buna ziua, Daca vreau sa depun actele pentru somaj este posibil in urmatoarea situatie? Am lucrat in ultimul an in doua locuri diferite si acum unde sunt ... (vezi toată discuția)
Somaj amramos amramos PENTRU A PUTEA BENEFICIA DE SOMAJ ESTE NECESAR UN STAGIU DE COTIZARE DE 12 LUNI IN ULTIMELE 24 LUNI . DACA O PERSOANA ARE IN ULTIMELE 24 LUNI 2 LUNI LA UN ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil eu1984 eu1984 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie : femeie insarcinata , i se desfiinteaza postul la 4 luni de la angajare , nu apuca sa ... (vezi toată discuția)