avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Schimbare incadrare juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Schimbare incadrare juridica

la un dosar cu incadrare talharie- violenta prin deposedare o suma de bani,unde partea vatamata in primul termen in instanta declara ca si-a gasit banii,fiind in stare de ebrietate a uitat ca nu si -a luat acea suma la el,suma pe care ulterior o gaseste.
care este procedura???
pe ce se va mai judeca???
talharie sau violenta??
Buna ziua,
In situatia pe care a-ti prezentat-o, se poate face o schimbare de incadrare juridica din talharie in infractiunea de lovire sau alte violente(depinde de gravitatea faptei, certificat medico=legal). Depinde totusi de instanta si de propunerea parchetului daca sunt pentru schimbarea de incadrare juridica. Trebuie totusi sa fiti asistat de un avocat in instanta pentru a nu exista probleme.
Este corecta aprecierea distinsului domn avocat,dar totusi trebuie avute in vedere probatoriile administrate,celalalte lucrari ale dosarului.
revin la acest subiect dupa cca 1 an.astazi s-a terminat procesul,ramanand ca instanta sa se pronunte.avocatul a cerut schimbarea incadrarii juridice din talharie in violenta.partea vatamata care in faza de urmarire a exagerat acuzandu ma pe nedrept ca i as fi luat 1300lei ,in fata instantei zice adevarul,precum ca datorita starii de ebrietate si a supararii precum ca l am lovit a mintit.alte probe care sa ma acuze ca i as fi luat banii nu exista.daca as avea un raspuns negativ ,urmatorul pas ar fi curtea de apel apoi recurs la inalta curte??? asta nu prea am intele.
cu stima tuturor
pai daca l-ati batut si cand era pe jos l-ati buzunarit ar putea sa fie altceva decat lovire.
ce treaba aveati sa loviti un necunoscut ?
judecatorul cam asa o sa puna problema.
conteaza si ce a sustinut reprezentantul parchetului.
nu era un necunoscut.era un amic in stare avanasata de ebrietate ca si mine ,si am inceput o contradictie de la o fata.asa s a iscat scandalul...apoi loviturile.cei 2 martori prezenti au confirmat ca nu l am ,,buzunarit'' lucru de altfel recunoscut si de partea vatamata

Alte discuții în legătură

Nedumerire lex64 lex64 dupa o disputa verbala mai aprinsa a avut loc o incaierare intre mine si un amic.amicul m-a reclamat la politie precum ca i-as fi luat si o suma de bani,ceea ... (vezi toată discuția)
Minciuna dosar penal dia2120 dia2120 partea vatamata si-a facut completare la prima declaratie spunand 3 minciuni,una a contribuit fff mult la schimbarea incadrarii din furt in talharie. din ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba o incadrare penala in aceasta situatie ???!!!! eskada eskada Buna ziua ,apelez la sfaturile dumneavoastra pentru situatia expusa mai jos cu rugamintea de a-mi raspunde ce sanse sunt pentru a schimba incadrarea: in ... (vezi toată discuția)