avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Schimbare incadrare juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Schimbare incadrare juridica

la un dosar cu incadrare talharie- violenta prin deposedare o suma de bani,unde partea vatamata in primul termen in instanta declara ca si-a gasit banii,fiind in stare de ebrietate a uitat ca nu si -a luat acea suma la el,suma pe care ulterior o gaseste.
care este procedura???
pe ce se va mai judeca???
talharie sau violenta??
Nu exista incadrarea juridica la care va referiti , in cel mai bun caz , este posibil sa fie vorba despre loviri si alte violente.
Fiti mai explicita.
Se poate proceda la schimbarea incadrarii juridice , retinandu-se infractiunea de loviri sau alte violente , incriminata de art . 180 din Codul penal (daca numarul de ingrijiri medicale nu este mai mare de 20 , altminteri, este savarsita infractiunea de vatamare corporala ).

Retragerea plangerii penale prealabila reprezinta o cauza de inlatura raspunderii penale pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.






Nu ne-ati spus ce s-a intamplat.
S-a schimbat sau nu incadrarea juridica?
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire lex64 lex64 dupa o disputa verbala mai aprinsa a avut loc o incaierare intre mine si un amic.amicul m-a reclamat la politie precum ca i-as fi luat si o suma de bani,ceea ... (vezi toată discuția)
Minciuna dosar penal dia2120 dia2120 partea vatamata si-a facut completare la prima declaratie spunand 3 minciuni,una a contribuit fff mult la schimbarea incadrarii din furt in talharie. din ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba o incadrare penala in aceasta situatie ???!!!! eskada eskada Buna ziua ,apelez la sfaturile dumneavoastra pentru situatia expusa mai jos cu rugamintea de a-mi raspunde ce sanse sunt pentru a schimba incadrarea: in ... (vezi toată discuția)