avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenire

Buna ziua,
Am si eu o problema si v-as ruga daca puteti sa ma indrumati.
Avem o problema legata de o mostenire.
Bunicul meu a murit in anul 1992 si dupa moartea lui niciunul din cei trei copii ai lui nu au deschis proces de succesiune. Unul dintre copii locuieste in casa parinteasca dar pana in prezent ceilalti 2 frati nu au dat niciun fel de semnatura.
As dori sa stiu ce se intampla in cazul de fata. Fratele care sta acum in casa devine automat proprietar ( el a platit impozit in acesti ani) fara ca ceilalti sa mai aiba vreun drept?
Si am mai inteles ca daca chemam un evaluator pentru a vedea cam la ce valoare se ridica casa, se va lua valoarea casei in momentul constructiei. Este adevarat? Sau se ia valoarea actuala de piata a imobilului?
Va rog sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: Sinescu Vasilichia , Expert judiciar 09:28, 5 Februarie 2011
Mostenitorii defunctului sunt dv si fratii,Chiar daca locuieste fratele in imobil nu este proprietar exclusiv.Dezbateti succesiunea si va veti adresa la notar in caz de intelegere -fiecare ce si cum eventual cu despagubiri pe cota parte -sau la instanta.Procedura medierii este benefica.
Evaluarea proprietatii se face la momentul actual.
Intelepciunea isi va spune evident cuvantul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, mostenire sil_sol2001 sil_sol2001 Buna ziua, am urmatoarea problema: in familia mea sunt parintii si doi frati. In anul 2008 eu(unul din frate) mi-am ajutat parintii cu suma de 30 000 eur ... (vezi toată discuția)
Întrebare succesiune Wedinn Wedinn Bună ziua, Am o întrebare referitoare la o succesiune: Dintre 3 frați care aveau o casă, 2 au murit. Din ce am înțeles, dreptul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Buna seara mă confrunt cu următoarea problema! suntem 8 frați ... Marin Maria 61 Marin Maria 61 Buna seara Mă confrunt cu următoarea problema! Santem 8 frați la părinți și tatăl nostru a decedat în anul 1988 atunci sa discutat că toți să ... (vezi toată discuția)