avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebare referitoare la un curs de reconversie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebare referitoare la un curs de reconversie inceput prin intermediul AJOFM

Va rog am o nelamurire si astept un raspuns cu toata seriozitatea la urmatoarea problema : Am fost somera ( ultima viza a fost in luna decembrie 2010), din iulie 2010 m-am inscris la un curs de reconversie profesionala prin intermediul AJOFM Galati pentru ca sunt din Galati Din cauza lipsei de fonduri acest curs a inceput abia spre sfarsitul lunii noembrie 2010 L-am inceput si eu Am efectuat perioada de practica asa cum s-a cerut, acum urmez partea teoretica Problema e alta, mi se spune ca nu voi putea termina si da examenul final la acest curs daca nu merg la AJOFM sa-mi inregistrez dosarul ca somer neindemnizat Partea trista e ca nemaiavand nici un ban nu am cum sa-mi obtin adeverinta de la medicul de familie si chiar nu inteleg de ce ma forteaza sa fac aceasta inregistrare, avand deja in baza de date tot ce trebuie, contractul pentru curs fiind semnat la data inceperii lui Va rog vreau lamuriri sa stiu ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:48, 3 Februarie 2011
Daca puteti termina sau nu cursul ( inclusiv examenul final) fara sa mai aveti calitatea de somer, depinde (pe langa legislatie) si de contractul pentru curs. Cititi cu atentie clauzele ca poate gasiti raspunsul acolo.
Daca singura problema este adeverinta de la medicul de familie, atunci aceasta o rezolvati in felul urmator- ca sa puteti figura in evidenta medicului de familie trebuie sa aveti calitatea de asigurat in sistemul de sanatate, adica va trebuie o adeverinta de la Casa de sanatate. Pentru aceasta adeverinta, trebuie sa dovediti veniturile pe ultimii 5 ani (de la Administratia Financiara cereti adeverintele de venit- o sa apara salariul daca erati si salariat, si somajul pe 2010) si pentru perioada de cand nu mai sunteti somer si nu aveti alte venituri veti plati cotizatia la sanatate la nivelul salariului minim brut pe economie. Si astefl, aveti iar calitatea de asigurat, vi se elibereaza adeverinta si cu ea mergeti la medicul de familie sa fiti pe listele lui.
Sper ca va e de folos! Succes!
Va dati seama ca nu pentru a avea calitatea de asigurat in sistemul de asigurari de sanatate ma lupt eu acum Si oricum sa merg la casa de sanatate, la finante s,a,m,d este deja prea mult (peste tot cozi si taxe, ceea ce nu-mi pot permite), eu asteptam lamuriri la situatia pe care am prezentat-o mai sus Daca am inceput acest curs cat inca eram somera cu indemnizatie, faptul ca a inceput atat de tarziu acest curs si intre timp s-a terminat somajul, de ce nu se poate termina ? Sincer am o vina pentru ca nu am apucat sa retin ce scria in acel contract pentru curs, si nici nu am primit un exemplar( toate aceste documente se afla la AJOFM), Consider ca aceasta presiune sa-mi fac acest dosar de neindemnizat este un abuz, pentru ca oricum nu ma ajuta cu nimic , doar sa dea bine la statistici probabil si sa ma puna pe zdruncin si la o cheltuiala in plus
Am fost somera ( ultima viza a fost in luna decembrie 2010)

Beneficiezi de asigurare inca 3 luni dupa terminarea somajului. Poate te ajuta.
Am fost somera ( ultima viza a fost in luna decembrie 2010)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor concediu prenatal n_adriana82 n_adriana82 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica insarcinata in 31 de saptamani si am fost la medicul de familie pentru a-mi lua concediu prenatal. Precizez ca sunt somera, ... (vezi toată discuția)
Ajofm andrew11 andrew11 Buna ziua, As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru inscrierea la AJOFM ca somer neindemnizat, in cautarea unui loc de munca.Am vizitat site-ul AJOFM ... (vezi toată discuția)
Cursuri gratuite ajofm marinamaxim13 marinamaxim13 Buna seara. De cateva zile ma gandesc sa ma inscriu la un curs de formare profesionala din cadrul ANOFM, insa vreau sa beneficiez de el gratuit. Eu am absolvit ... (vezi toată discuția)