avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum e definita legal \"practica comerciala\" ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum e definita legal "practica comerciala" ?

Buna seara, va rog un raspuns cu trimitere la anumite articole (cod civil sau comercial) privitor la definirea legala si completa a "practicii comerciale". Multumesc pentru orice informatie.



Cel mai recent răspuns: zinca iulian , utilizator 20:10, 4 Februarie 2011
Reguli prin folosirea repetata a unor clauze contractuale, in armonie cu obiceiurile practicate in diverse centre comerciale si pe care practica comerciala internationala le-a pus in valoare operand o anumita standardizare si unificare a lor, realizata prin diverse metode, precum: - adoptarea de conditii uniforme cu caracter general, - elaborarea de contracte model cu referire la grupe speciale de marfuri, - includerea intr-un anumit contract comercial international a unor conditii generale de livrare. Uzantele comerciale uniforme internationale se subsumeaza conceptului de cutuma, care are o acceptiune mai larga incluzand si uzantele comerciale nestandardizate (necodificate). Uzante locale,speciale,generale,normative ,cutume. Rolul juridic al uzantelor normative este acela de a determina drepturile si obligatiile partilor,intocmai ca si legea . Uzantele normative mai au si un caracter special - specialia generalibus derogant - .Aplicarea uzantelor in temeiul vointei exprese a partilor este reglementata de art.9 al. 1 din Coventia de la Viena - 1980 .
Din cate stiu regula in dreptul comercial roman este in sensul ca uzantele normative , uzantele conventionale nu sunt recunoscute , sau , altfel spus , uzantele nu au caracter de izvor de drept . Articolul 1 din Codul comercial din 1887 precizeaza ca in comert se aplica aceasta lege , iar unde ea nu dispune se aplica Codul civil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata euro sau lei andreea2020 andreea2020 Buna dimineata. Doresc sa cumpar un apartament urmand sa inchei un antecontract. Avansul [arvuna] achitata in fata notarului se poate plati in Euro ? Am ... (vezi toată discuția)
Returnarea stimulentului de inserție pentru cele 126 zile de concediu de maternitate Georgiana Lungu Georgiana Lungu Bună ziua! În perioada 03.01.2018- 09.05.2018, am fost în concediu de maternitate pentru al doilea copil şi am primit stimulent de inserție pentru primul ... (vezi toată discuția)