avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ajutor !! Refuz de plata dauna Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ajutor !! Refuz de plata dauna Casco

Buna seara ,

in 18 dec 2009 am avut accident cu VW Touareg asigurat casca achizitionat in leasing . Masina a cazut intr-o rapa la aproximativ 200 metri de sosea , in urma deraparii intr-o curba , am sarit din auto . Am anuntat imediat atat societatea de leasing cat si asigurarea . Dupa ce s-a scos masina am constatat ca nu mai porneste ,a fost nevoie sa o duc pe platforma la reprezenanta unde s-au constatat daunele in data de 23.12.2009.In data de 24.12 2009 inspectorul de asigurare din zona vine la fata locului pentru a face poze . Poze au fost facute si de organele de politie imediat dupa accident .Dupa numeroase telefoane facute catre societatea de asigurari si leasing , platisem 40000 de euro pana atunci dintr-o valoare de 58000de euro, asigurarea trimite un expert in 20.01.2010 sustinind ca au suspiciuni in legatura cu pagubele , acesta face o expertiza la reprezenanta unde era lasata masina si constata ca nu toate daunele sunt produse in urma acelui accident, eu intreb dar unde , cum , ce ...nimic se trimite o constatare cu pagubele care vor fi platite si atat . Leasingul spune ca nu e treaba lor , eu si cu banii pierduti si fara masina nu mai platesc rata si in 01.03.2010 leasingul ridica masina de la reprezentanta cand se constata o paguba de 90% aproximaiv 38000 euro .Sun la asigurari si imi spun ca ei despagubesc doar 18000 euro si ca ii vor vira in contul societatii de leasing dupa care liniste . Ne intalnim in septembrie pentru o intelegere amiala care bineinteles ca nu are loc, apoi depun plangere in instanta cu imputernicire de la societatea de leasing unde ei depun inimpinare si conesta competenta judecatoriei , lipsa calitatii procesuale a societatii mele , desi am imputernicire ,povestesc despre constatarile expertului si cer respingerea cererii ca fiind neintemeiata .La al doilea termen azi , depun note scrise in care contesta competenta judecaoriei peste suma de 1 miliard si o copie a unui ordin de plata cu suma de aproape 10000 de euro platiti societatii de leasing in 30.12.2010 ,la un an de la accident ,reamintind in continuare concluziile expertului .
Eu ce fac ? masina nu , bani , valoarea pagubelor 90% , ei recunosc doar 18000 euro , iar acum platesc doar 10000de euro?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:20, 3 Februarie 2011
cautati un avocat cu experienta in asigurari si cazuri de acest gen, care sa studieze dosarul.................
MUlt noroc !!!
Nu va ramane decat sa deschideti un proces cu ajutorul unui avocat specializat pe daune din asigurari. Deasemeni va trebui sa cereti o contraexpertiza cu un expert agreat atat de instanta cat si de asiguratorul cu care va judecati. Experti puteti gasi la facultatile de profil din tara, sectiile constructii automobile sau masini agricole. Ma surprinde ca firma de leasing nu s-a implicat pt a obtine o suma corecta de la asigurator. Cereti-i avocatului dv sa studieze cu multa atentie si contractul de asigurare dintre firma de leasing si asigurator. Va urez succes mult!
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Expertii judiciari auto se gasesc in evidentele birourilor pentru expertize judiciare din cadrul Tribunalelor. De asemenea lista expertilor judiciari se poate gasi pe site-ul Ministerului Justitiei www.just.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara admisibilitate in instanta victoriada victoriada Nu am gasit nici in jurisprudenta spete legate de expertizele extrajudiciare. Nu stiu in ce conditii o expertiza a unui expert tehnic judiciar desemnat intr-un ... (vezi toată discuția)
Ajutor accident rutier cretziella cretziella am avut un accident, rutier sambata. mi s-a facut rau la volan si am intrat pe contrasens si am avut o coliziune frontala cu un alt autoturism. masinile sunt ... (vezi toată discuția)
Rca la bcr inselatorie?!sau corectitutine?! mihaitza_unoi mihaitza_unoi Stimate Domn(a), Situatia mea se prezinta in felul urmator : in septembrie 2008 masina proprietate personala Dacia Logan(valoare factura achizitie ... (vezi toată discuția)