avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit desfiintare SRL cu datorii, rog raspuns!!!!!!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

desfiintare SRL cu datorii, rog raspuns!!!!!!

buna, ma numesc corina si incerc sa fiu cat mai pe scurt ;Sant asociat unic la un SRL infintat in anul 2004, obiect de activitate principal este comertul cu inbracaminte si incaltaminte,odata cu ,,CRIZA'' au aparut si problemele pe scurt am avut angajate, doua puncte de lucru, care cu timpul a ramas numai unul:(
acum vreu sa-l inchid si pe acesta, problema este ca am ramas cu o parte din ipozitul forfetar neplatit adica cu o datorie de aprox.4200 lei in aceasta suma intrand si ,, majorari si dobanzi '' care dupa parerea mea reprezinta cam 25-30 % din suma (camatarie curata),
Sincer ,nu mai am posibilitae de plata a acestor sume sotul fiind disponibilizat si magazinul (SRL-ul) trebue sa-l inchid , intrebarea este ce se intampla cu aceste datori care <<cresc in fiecare zi >> mai mult decat ,, posibilitatea de a le plati''
Va rog invatati-ma cum sa scap de acet SRL si aceste datorii pt. ca acum si in viitorul apropiat nu am posibilitatea sa le platesc..
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 09:09, 4 Februarie 2011
Draga Corina,
Problema expusa de tine foarte pe scurt poate avea mai multe solutii.
In detaliu, cred ca cel mai bine te poate lamuri un avocat cu practica in drept fiscal/insolventa.
Cu toate astea, da-mi voie sa imi expun parerea si eu.
1. Prima solutie ar fi achitarea integrala a datoriilor si dizolvare+lichidare, urmata de radierea societatii comerciale.
2. In cazul in care este prea dificil din punct de vedere financiar punctul 1, este obligatia administratorului sa ceara deschiderea procedurii insolventei pentru societate in baza art. 27 alin. 1 din Legea 85/2006.
3. Se poate lasa societatea in deriva, ca poate se gaseste o persoana interesata sa solicite dizolvare acesteia, cu consecinta radierii, in final.

Ce cred ca ar trebui sa ai in vedere:
1. Ca societatea comerciala este o persoana total diferita de asociatii/actionarii/administratorii/directorii sai;
2. Ca are un patrimoniu si obligatii diferite de cei de mai sus;
3. Ca administratorii/directorii raspund de modul in care administreaza societatea.

Sper ca nu am expus problema prea evaziv. Daca este necesar, voi reveni cu mai multe explicatii la care imi vei cere detalii punctual. Oricum, intalnirea cu un avocat te va lamuri.
Doamna,nu stiu sa va raspund la aceasta problema ridicata de dvs....Dar,am intalnit zilele trecute o persoana care se afla in aceeasi situatie cu a dvs....
Ulterior ,m-am intalnit cu aceeasi persoana,fericita de asta data.Mi-a relatat ca a rezolvat problema,in sensul in care a cunoscut un om foarte nevoias,care a primit sa cumpere firma sa,cu tot cu datorii,in schimbul unei mici atentii financiare...
Doamna nu incarcati pe nimeni cu povara fiscala nu e corect, insa... puteti sa solicitati insolventa debitorul trebuie sa ceara insolventa din proprie initiativa atunci cand nu mai poate achita datoriile.
Achitati 120 lei taxa de timbru si 0,3 lei timbru judiciar si solicitati sa se constate starea de insolvabilitate.
Cesiunea partilor social, pt ca inteleg ca vorbim despre o srl se publica in MO si este supusa unui termen de asteptare de 30 de zile inainte de a deveni efectiva. In acest rastimp este foarte probabil ca Administratia Finantelor Publice "AFP" sau alti creditori sa faca opozitie, astfel incat cesiunea sa nu se poata finaliza.

Mai mult, desi in principiu ma feresc de a folosi cuvinte tari, operatiunea descrisa de andy are un iz de teapa. Parca nu as recomanda cuiva sa aiba o conduita ce ar putea fi mai tarziu subiectul unei anchete penale...
QTPie a scris:

Cesiunea partilor social, pt ca inteleg ca vorbim despre o srl se publica in MO si este supusa unui termen de asteptare de 30 de zile inainte de a deveni efectiva. In acest rastimp este foarte probabil ca Administratia Finantelor Publice "AFP" sau alti creditori sa faca opozitie, astfel incat cesiunea sa nu se poata finaliza.

Mai mult, desi in principiu ma feresc de a folosi cuvinte tari, operatiunea descrisa de andy are un iz de teapa. Parca nu as recomanda cuiva sa aiba o conduita ce ar putea fi mai tarziu subiectul unei anchete penale...

Daca eu ma inteleg cu o terta persoana care are capacitate de exercitiu fiind in deplinatatea facultatilor mintale,sa preia o firma,intr-o speta asemanatoare,contra unei sume de bani,care ar fi infractiunea la care faceti referire?Chiar m-ati facut curios...
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Dizolvare voluntara ContSters126538 ContSters126538 Un SRL cu 2 asociati / administratori vrea sa se desfiinteze. Au de recuperat niste bani (in jur de 20 000 de lei) si de dat niste bani (aceasi suma). De ... (vezi toată discuția)
Dizolvare pentru nedepunere bilant derderian derderian Am primit azi citatii pentru doua societati comerciale, ambele au niste datorii la stat nu mari, de cateva zeci de milioane, pentru dizolvare pentru ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma simona2306 simona2306 buna. as dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate. am un srl cu asociat unic deschis in 2008 si as dori sa-l inchid definitiv, merge foarte prost, am ... (vezi toată discuția)