avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept proprietate

Buna ziua!
Vreau sa trec un apartament pe numele ficei mele dar nu stiu daca se poate vizavi de varsta, imi spuneti va rog de la ce varsta poate fi o persoana proprietara unui imobil, cadru legal as dori
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marcela Jechian , Consilier juridic 11:37, 4 Februarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
1. Fiica dumneavoastra poate dobandi dreptul de proprietate asupra unui imobil dar nu va putea dipune de acesta - administra, instraina, greva cu sarcini - ipoteci, privilegii - decat la varsta de 18 ani, pana atunci fiind necesar ca minorul sa fie reprezentat de catre unul dintre parinti si actele sa fie incuviintate in prelabil de catre autoritatea tutelara.
Reprezentarea si incuviintarea se cer si la incheiera contractului de vanzare cumparare.
Temei legal: Codul Civil - art. 1306- 1309 si Decretul nr. 31/1954.
2. In cazul in care imobilul este stapanit in coproprietate, este necesar consimtamantul tuturor coproprietarilor, inlusiv in cazul sotilor ( daca nu este vorba despre mostenire).
3. Contractul se va incheia in forma autentica , adica la notar.

Autoritatea tutelară este instituţia creată pe lângă autorităţile publice locale (primăriile orăşeneşti şi municipale) având atribuţii privitoare la stabilirea şi organizarea tutelei, la supravegherea, controlul şi îndrumarea activităţii de ocrotire a minorului şi a altor persoane cu diferite incapacităţi. Activitatea Serviciului de Autoritate Tutelara este reglementata de Codul familiei art.158 – 160 si de Legea 272/2004 (forma actualizată) – privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor minor Vignoli  Rusoiu Vignoli Rusoiu In cazul in care se doreste o tranzactie in fata instantei de catre mama unui minor iar autoritatea tutelara nu este de acorda ce solutii credeti ca ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea actelor de dispozitie ale interzisului judecatoresc eva03 eva03 Buna seara. Ma intereseaza cine incuviinteaza actele de dispozitie ale unui incapabil aflat sub tutela. Codul familiei spune ca incuviinteaza autoritatea ... (vezi toată discuția)
Vanzerea proprietatii unui minor daniela 37 daniela 37 AS DORI SA AFLU DACA SE POATE VINDE UN APARTAMENT PE CARE EU IN URMA CU 10 ANI L-AM CUMPARAT PE NUMELE FIICEI MELE INTRUCAT AVEAM PROBLEME DE SANATATE.ACUM AS ... (vezi toată discuția)