avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... repunere pe rol/revizuire dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

repunere pe rol/revizuire dosar penal

buna ziua.Va rog sa-mi spuneti care ar fi conditile pentru a repune pe rolul instantei un dosar penal din 1998,cu rezolutia procurorului de neinceperea urmaririi penale in baza art.10 lit.d C.p.p.si in care partea vatamata a luat la cunostiinta in anul 2009 respectiv 2010,de doua inscrisuri,ce a ce au avut o inrurire asupra desfasurarii faptelor petrecute in 1998.Este vorba de un contract de vanzare-cumparare a doua apartamente,primul construit din fondurile statului prin supraetajarea unui imobil nationalizat imobil existent pe o parcela topografica., iar al doilea apartament era dintr-o proprietate extratabulara a fostului proprietar, existenta parcela alaturata.Aceast imobil extratabular la data instrainarii lui nu era in proprietatea statului, deoarece nu era inscris in fila de CF.Ulterior in baza acestui contract de V/C,fostul chirias introduce o actiune civila impotriva municipiului si impotriva unitatii care administra spatiul locativ ,pentru a cere constatarea de catre instanta a existentei a celui de-a doilea imobi.l In urma hotatrarii date ,instanta recunoaste aceasta exitenta , dar nu observa ca in fila de CF cu pricina era deja notat o actiune civila in care fostul proprietar contesta decretul de nationalizare.Intrebarea mea este 1) pot sa repun pe rol dosarul;2)pot sa cer revizuirea dosarului . Trebuie sa deschid un alt dosar penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Precizez ca serviciul de carte funciara trebuia s-a comunice fostului proprietar, incheierea de CF,prin care statul s-a intabulat cu imobilul extratabular,deasemenea exista dubii asupra exemplarului hotaririi judecatoresti aflat la OCPI teritorial. Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: officemvp , utilizator 07:28, 6 Februarie 2011
trebuie facuta o noua sesizare la Parchet , dar este posibil ca fapta sa fie prescrisa. totusi faceti demersurile necesare si odata cu plangerea depuneti si noile acte.
Dl.Avocat Mihai Am depus anul trecut la Parchetul de pe langa Curtea de Apel al U.T.Adm o plangere impotriva invinuiti-parti in cauza civila pentru infractiunea de fals si uz de fals in forma continuata, dar mi-sa respins plangerea fara sa fie motivata. Intradevar ca faptele s-au prescris ,dar efestele juridice ale acelor fapte nu s-au stins. Care este termenul de sesizare la rezolutia data de parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate act juridic ContSters110087 ContSters110087 un fost proprietar,nationalizat ,introduce un petit de revendicare in 1994,noteaza actiunea respectiva in c.f. in1996,in 1997 statul se intabuleaza cu un corp ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata badila steluta badila steluta am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ officemvp officemvp As dori sa-mi spuneti daca intr-o actiunea de nulitatea act administrativ, in procedura de contencios administrativ se poate invoca procedura verificari de ... (vezi toată discuția)