avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale iesire din asociere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

iesire din asociere

Buna ziua, in societate sunt 2 asociati.Cel care nu este administrator doreste sa se retraga. Mentionez ca societatea nu are activitate din martie 2010( declaratiile depuse sunt pe zero),are de incasat TVA de la stat, are de platit la bugetul consolidat, nu are alte datorii.Va rog frumos, daca se poate ,sa ma indrumati.Multumesc,Aro
Cel mai recent răspuns: cane petruta , utilizator 13:57, 16 Februarie 2011
puteti cesiona actiunile asociatului care ramane in firma
arrobad381 a scris:

Buna seara, va multumesc frumos pentru sfat. Asociatul este 100% de acord. In acest caz spuneati ca este suficienta hot.AGA si Contr.de cesiune. Nu cumva acesta din urma trebuie facut la notar? Ce bine ar fi sa nu! Astept raspunsul dvs, multumesc


Nu este nevoie sa le autentificati.
Pe langa cele mentionate trebuie sa actualizati si actul constitutiv.
Interesant subiectul si raspunsurile au fost la fel de bune.
As avea si eu o intrebare cu o alta situatie:
Asociat unic detine 100% din partile sociale, are administrator in societate o alta persoana care este si angajata, fara parti sociale, intrebarea este: Aceasta persoana nu mai doreste sa fie nici angajat nici administrator al firmei ce este de facut.
Eu zic ca printr-o demisie poate sa nu mai fie angajat, dar cum face cu scoaterea din statutul societatii?
Dumneavoastra ce ziceti?
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din firma byanca_net byanca_net Buna ziua. S.O.S. Multumesc anticipat.! Sunt administrator asociat la o firma de constructii cu 1% procente. Firma este suspendata. Vreau sa ies din firma ... (vezi toată discuția)
Renuntarea ca asociat al unui srl Dochian Dochian Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati cum se procedeaza, unde trebuie sa ma duc si cu ce acte , privind renuntarea mea ca asociat la o firma SRL. ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)