avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire din firma

Buna ziua. S.O.S. Multumesc anticipat.!
Sunt administrator asociat la o firma de constructii cu 1% procente.
Firma este suspendata.
Vreau sa ies din firma si asociata mea nu este de accord.
Cum sa procedez???????
Pasii care trebuiesc urmati in cazul in care vreau sa ma adresez instantei sau si costul unui asemenea demers.

Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 12:37, 26 Mai 2011
Legea 31/1990,cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca un asociat se poate retrage dintr-un S.R.L. in urmatoarele cazuri:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati (reprezinta regula de retragere a unui asociat)
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv al societatii sau a acordului, retragerea se poate face pentru motive temeinice,in baza unei hotatari a Tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare (termenul comun al recursului).

Deci, in cazul dvs, celalalt asociat nefiind de acord, numai prin instanta.
Practica judiciara a considerat motive temeinice urmatoarele:
- imposibilitate de a cesiona tertilor partile sociale
- respingerea de ceilalti asociati a ofertei rezonabile de vanzare a partilor sociale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea ca asociat al unui srl Dochian Dochian Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati cum se procedeaza, unde trebuie sa ma duc si cu ce acte , privind renuntarea mea ca asociat la o firma SRL. ... (vezi toată discuția)
Iesire din asociere arrobad381 arrobad381 Buna ziua, in societate sunt 2 asociati.Cel care nu este administrator doreste sa se retraga. Mentionez ca societatea nu are activitate din martie 2010( ... (vezi toată discuția)
Iesire din parteneriat 19o3 19o3 Buna ziua ma numesc Doru Adina si as dori un raspuns la urmatoarea problema. Detin impreuna cu tatal meu o firma fiind partener detinand 50% din firma. Ce ... (vezi toată discuția)