avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Donatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Donatie

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire! Detin un autoturism, neimatriculat in Ro, si doresc sa-l donez unei manastiri, din cate am inteles eu din taxa auto, sunt scutite de prima imatriculare, auto. care sunt primite drept donatii! Problema este ca nu stiu ce demersuri trebuie facute! Mentionez ca in acelasi caz se mai afla un cetatean strain care doreste sa faca acelasi tip de donatie aceiasi manastiri si este la fel de nelamurit ca si mine! Rog ajutorul dvs.
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 08:59, 26 Aprilie 2008
Donatiile trebuiesc facute in forma autentica. Asta inseamna ca trebuie sa mergeti la notar pentru a face donatia, insa trebuie sa faceti dovada ca sunteti proprietarul masinii. Trebuie sa mearga la notar si reprezentatul manastirii pentru acceptarea donatiei.
Dovada ca sunt proprietarul masinii o pot face doar cu contractul de vanzare cumparare care l-am incheiat in Germania? Sau mai exista si alte acte? Va multumesc pt ajutor
Aveti contract de vanzare cumparare, insa depinde ce fel de contract... Ar fi bine sa il traduceti la un traducator autorizat. Au notarii lista traducatorilor autorizati.
Masina e inmatriculata pe dumneavoastra? Asa ar fi normal, daca sunteti proprietar.
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2008
avTodincaVeronica, utilizator
Una dntre problrmr este ca masina inca nu este inmatriculata, este proaspat adusa si inca nu am apucat sa fac nici un demers. Multumesc
Dca aveti contract de vanzare-cumparare din care rezulta ca sunteti proprietar, nu e inmatriculata in Germania? Nici nu m-am gandit ca ar fi inmatriculata in Romania, mai ales ca ati precizat la inceput acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare - cumparare privat Andreiutzu90 Andreiutzu90 Buna ziua, Am cumparat zilele trecute un autoturism din Germania si am facut un contract autentic de vanzare-cumparare intre mine si fost proprietar german. ... (vezi toată discuția)
Pierdut talon hanger hanger buna ziua , mi-am cumparat o masina din germania , toate bune si frumoase , acte in regula tot . si intr-o seara ma uit in acte , si nu imi gasesc talonul ... (vezi toată discuția)
Cost act vanzare-cumparare mineralistul mineralistul Buna ziua, Sunt proprietarul unei masini Dacia Supernova Clima ( masina este din 2003 ) si vreau sa o donez mamei mele. Banuiesc ca trebuie sa fac un act de ... (vezi toată discuția)