avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Revenirea dupa CIM
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Revenirea dupa CIM

:-/ Cand se termina concediul de ingrijire copil? La data in care implineste copilul 2 ani sau la data in care a fost suspendat contractul de munca? Am fost la servici sa depun cererea pt reinceperea serviciului iar contabila nu a reusit sa ma lamureasca, dansa sustine ca tb. sa incep la data in care a fost suspendat CM adica cu 42 de zile mai tarziu de data la care implineste copilul 2 ani?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 23:26, 8 Mai 2008
Concediul poate dura pana cand copilul implineste doi ani, inclusiv in luna in care implineste 2 ani.
Insa se poate termina mai devreme de acest termen, la cererea mamei adresata angajatorului.
Multumesc. Eu stiam ca CIC se termina la o zi dupa ce a implinit copilul 2 ani, tot pana atunci se primeste indemnizatia? sau ma insel?
Concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului se termina la data cand copilul implineste 2 ani . Persoana care se afla in CIC isi poate relua activitatea si inainte de aceasta data. Prin urmare, CIC poate inceta si inainte de implinirea varstei de 2 ani.
M_13 a scris:

Multumesc. Eu stiam ca CIC se termina la o zi dupa ce a implinit copilul 2 ani, tot pana atunci se primeste indemnizatia? sau ma insel?

Indemnizatia pe ultima luna este in functie de data nasterii copilului. Suma de 600 de lei se raporteaza la data nasterii copilului din ultima luna. sa zicem ca data nasterii e 15, in aceasta situatie se acorda 300 lei indemnizatie.
avTodincaVeronica a scris:

M_13 a scris:

Indemnizatia pe ultima luna este in functie de data nasterii copilului. Suma de 600 de lei se raporteaza la data nasterii copilului din ultima luna. sa zicem ca data nasterii e 15, in aceasta situatie se acorda 300 lei indemnizatie.

Indemnizatia e una si incetarea cic e alta.E corecta varianta prezentata de elis, a doua zi dupa implinirea virstei de 2 ani de catre copil mama se prezinta la acelasi lo de munca unde are suspendat cic. Primeste doar un milion daca revine inainte de expirarea cic, 3 milioane era in momentu aparitiei 148 / 2004.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil sandumarian24 sandumarian24 Buna ziua, am si eu o intrebare. In cazul in care mi s-a nascut al doilea copil inainte de implinirea varstei de 2 ani al primului, primesc indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil maryag maryag am 2 copii ,unul face 2 ani in ianuarie iar celalalt are abia 5 luni,primesc alocatie si indemnizatie pt primul iar pentrul al doilea primesc alocatie si ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)