avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... C.N.C.A.S/Neconstitutionalitatea legii/Anulare decizii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

C.N.C.A.S/Neconstitutionalitatea legii/Anulare decizii

Stimati colegi,
Cu siguranta ati inteles problema....... Sunt curioasa sa stiu opinia dumneavoastra privind anulabilitatea deciziilor CNSAS emise in baza legii 187/1999 privind deconspirarea politiei politice comuniste, lege declarata drept neconstitutionala in baza Deciziei nr 51 din 31 .01.2008 a Curtii Constitutionale.
Cel mai recent răspuns: eugenman , utilizator 11:52, 11 Martie 2009
Legea nr. 187/1999 era neconstitutionala din momentul promulgarii ei. Pe cale de consecinta deciziile CNSAS sunt si ele nule (ar fi absurd sa se accepte ca deciziile luate in temeiul unie legi neconstitutionale produc in continuare efecte juridice).
Asa gandesc si eu intrucat sunt afectate drepturile prevazute de constitutie cat si de Conventia Internationala cu privire la drepturile civile si politice adoptata de catre adunarea generala a organizatiei natiunilor unite la 16 dec 1996.....dar cum scumpa noastra lege fundamentala este depasita, prev art. 147 pct 4/Constitutie constituie un impediment in analiza logica a lucrurilor.
@ u.b.i.k.
'Iubeste adevarul dar iarta eroarea " - stiam noi oare ca iubitii nostri alesi si prepusi prea sus pusi o facura "ca de oaie" adica ... "creata " =D> si eram cu totii orbiti :O pina ce nu a deschis ochii CC -ul si ne-a aratat "lumina" aceeasi pe care nici ei n-au vazut-o de prima data numai cand "au simtit-o" ca lumina mai si incalzeste cateodata :D caci "Curtea Constituţională are următoarele atribuţii:
a) se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu, asupra iniţiativelor de revizuire a Constituţiei; ( firar mama ei de virgula #-o)
@roxana
Si care este impedimentul ca eu nu-l vaz parca....... a trecut 45 de zile :-/
Legea 187/1999 a fost de la inceput prost facuta si chiar mai prost pusa in aplicare (adica ii pui pe alde Patapievici, care nu e in stare sa lege doua propozitii una de cealalta si pe Dinescu, care e un personaj pitoresc si atat, sa aplice legea X-( X-( X-( )
Trebuie sa ne intelegem, am 40 de ani si dintr-un calcul simplu se poate vedea ca aveam 22 de ani in '89. Nu am facut politie politica si n-am fost securist. Cei care au facut rau altora inainte de '89 prin diferite mijloace care tin de notiunea de politie politica trebuie pedepsiti - sunt crime care nu se prescriu. Insa crearea unui organ demn de anii '50 (sau de anii '30 in CCCP) si amplasarea unor "proletari intelectual" la conducerea sa, care sa hotarasca peste capul justitiei cine este vinovat si cine nu, fara drept de aparare, fara proces echitabil, fara ... nimic aduce a stalinism sadea. Pardon Iosif Visarionovici ! d'meata ai condamnat oamenii prin 1936 prin procese publice, care macar pastrau un iz de legalitate. Si se putea face si apel (care desigur ca era respins inca dinainte de a se pronunta prima instanta, insa macar era acolo. Altii, dupa "ievenimente", nu au avut parte nici macar de atat.
da stimata colega...ma confrunt si eu cu situatii de speta similare....am deja 3-4 reusite si au fost declinate la curtea constitutionala... putem sa elaboram mai ulte daca intri pe adresa mea de mail ....aveugenman54@yahoo.com...yoate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 221/2009 - acordare despagubiri dmh dmh - as vrea sa stiu daca, se mai pot introduce actiuni pe Legea nr. 221/2009? -multumesc. (vezi toată discuția)
Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Avocatul poporului. propuneri privind modificarea statutului acestuia. Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Extras din decizia Curtii Constitutionale Nr. 967 din 20 noiembrie 2012 in care s-a pus iin discutie si s-a declarat neconstitutional un text legal prin care ... (vezi toată discuția)