avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta indemnizatie crestere copil

am nevoie de o informatie vis-a-vis de adeverinta pt indemnizatia de crestere copil, pe cele 12 luni anterioare nasterii. nu am continuitate in cele 12 luni, dar nu asta e problema. daca fostul angajator refuza sa imi dea adeverinta cu venitul net eu ce solutii am? imi pot da autoritatile adeverinta? nu stiu, itm-ul?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 3 Martie 2011
1. Din Codul muncii:
Art.34 ...
(5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Art. 276. - (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:

b) incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 34 alin. (5), cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei;

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

2. Sesizati urgent ITM sa aplice legea.
=D> ar mai fi ceva... #-o daca atunci cand am plecat am semnat o hartie ca si-a indeplinit toate prevederile legale... e vreo problema? multumesc!
Cred ca acea hartie se referea mai mult la drepturile salariale si la la eliberarea acestei adeverinte.
din nefericire doar instanta ii poate obliga sa va dea adeverinta ...insa, daca au platit impozitele vedeti si fisa dvs. la administratia financiara de unde domiciliati sau de unde are sediul firma si puteti obtine veniturila . ramane doar sa-i convingeti pe cei de la Protectia copilului sa vi le ia in considerare.
art 34 din codul muncii se aplica si in cazul in care nu mai este angajatorul actual? adica am aproape un an de zile de cand nu mai lucrez la fostul loc de munca si am nevoie de adeverinta pt ultimele 2-3 luni lucrate acolo... il obliga art 34 sa imi dea adeverinta?

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj amrita950 amrita950 Buna ziua, Am lucrat la o societate , iar in urma restrangerii de activitate am fost concediata. Aveam doar 11 luni lucrate la soc respectiva, dar inainte de ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta bgeorgeta bgeorgeta daca un angajator refuza sa elibereze adeverinta necesara depunerii dosarului pentru crestere si ingrijire copil, ce poate sa faca angajatul? (vezi toată discuția)
Adeverinta ptr indemnizatie crestere copil cristibelciu cristibelciu fostul angajator nu vrea sa-mi elibereze o asemenea adeverinta, ce pot face? (vezi toată discuția)