avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trei SRL-uri intr-un apartament. Se poate?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trei SRL-uri intr-un apartament. Se poate?

Buna ziua,

Dragi forumisti am si eu o nelamurire pe care zvonistica amicilor nu o poate rezolva, asa ca apelez la parerile voastre mult mai avizate, cu siguranta cineva s-a mai lovit de aceasta problema.

Asadar, studiu de caz:
Se dau trei SRL-uri care vor impreuna sa inchirieze un apartament de 4 camere in Bucuresti. SRL-ul A vrea sa aiba sediul social in acel apartament iar SRL-ul B si SRL-ul C doresc sa inregistreze adresa numai ca punct de lucru.

Intrebarea mea simpla si scurta este: Se poate face aranjamentul de mai sus si daca da, cum?

O zi buna tuturor si mai ales,

Sarbatori Fericite!

Cel mai recent răspuns: brebone , utilizator 15:35, 2 Mai 2008
av_bobic a scris:

dar nu cumulativ;)

da,asa e...acum am citit mai atent!eu stiam vechea reglementare...deci raspunsul la intrebarea initiala e ca se poate,fiind indeplinita cel putin una din conditiile art.17 alin.2, respectiv apartamentul se poate imparti la modul abstract.dar acum am si eu o intrebare:daca nici unul dintre asociati nu e proprietar(lit c),iar conditiile de la lit a si b nu ar fi indeplinite,rezulta ca nu s-ar putea,nu?
Peruschi a scris:

intr-adevar, cele 3 SRL-uri nu trebuie sa aiba un asociat comun pentru a functiona in cadrul aceluiasi spatiu...

Pentru ca nu m-am lamurit complet si as dori sa fie totul in regula la Registru, imi puteti da referinte la lege, in sprijinul acestei afirmatii? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
brebone, utilizator
Conditia asociatului comun se pune numai in cazul stabilirii sediului social.
Cand se merge la registru pt autorizarea punctului de lucru nu ii intereseaz ca alta firma are sediul sociel acolo. Unicitatea sediului se verifica doar la stabilirea sediului social si artunci intervine si reglementarea art 17 alin 2 din lege.
Este firesc insa, ca fiecare firma sa aiba individualizat spatiul necesar desfasurarii activitatii, deci, sa zicem firma A are sediul social in una din sau doua camere, iar celelelta doua au punct de lucru fiecare in alta camera.
In acest fel, nu cred sa existe probleme.
Trebuie avut in vedere si natura activitatilor, daca vorbim de birouri este in regula, daca vorbim insa de alte tupuri de activitati, s-ar putea sa existe impedimente din punct de vedere al autorizatiilor de functionare.
Trebuie de asemenea avut in vedere daca firma care isi stabileste sediul social desfasoara activitate la sediul social sau nu.
avoc71 a scris:

Conditia asociatului comun se pune numai in cazul stabilirii sediului social.
Cand se merge la registru pt autorizarea punctului de lucru nu ii intereseaz ca alta firma are sediul sociel acolo. Unicitatea sediului se verifica doar la stabilirea sediului social si artunci intervine si reglementarea art 17 alin 2 din lege.
Este firesc insa, ca fiecare firma sa aiba individualizat spatiul necesar desfasurarii activitatii, deci, sa zicem firma A are sediul social in una din sau doua camere, iar celelelta doua au punct de lucru fiecare in alta camera.

Sa speram ca si cei de la Registru vor intelege la fel situatia.
Natura activitatii reprezinta servicii de proiectare-consultanta, asadar nu intervin impedimente.
Multumesc pentru raspuns, nu pot decat sa fac minimul gest al recomandarii pentru Rating.
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2008
brebone, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sediu, 2 firme dumis dumis Se poate ca 2 firme sa aiba acelasi sediu ? Ma refer, daca intr-un apartament sunt doua firme. Una in fiecare apartament. Se poate? (vezi toată discuția)
Sediu social comun pt 2 firme ContSters56412 ContSters56412 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Doresc sa imi stabilesc sediul social intr-un apartament inchiriat, am acordul proprietarului, dar fostul chirias inca ... (vezi toată discuția)
Am ramas fara sediu elenarobe elenarobe buna ziua Am fost evacuata de propietar din fostul sediu. social Momentan firma mea nu mai are sediu social. Ce optiuni am, si ce pot face? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)