avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie ilegala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie ilegala

Buna ziua. Eu si sotul am construit o casa cu 2 camere si mansarda pe o PARTE din terenul unchiului, provenit dintr-o mostenire(au fost 8 frati, dintre care noi am rascumparat 5 parti dupa partajul dat de instanta), insa acest unchi a promis inainte de terminarea procesului ca ne vinde terenul lui, insa acum numai vrea si ne-a reclamat la primarie ca am construit pe locul lui. Mentionez ca o parte din casa se afla si pe terenl meu cumparat de la alt frate, iar din terenu lui doar un metru jumatate este sub casa construita. Primaria zice ca vom fi amendati daca nu intram in legalitate, insa cum, daca el nu mai vrea sa ne dea terenul???Si da, am gresit si platim amenda, dar intrebarea mea este de cate ori vom plati amenda, si cum, o data pe an sau pe luna, cam cat este aceasta amenda. Acest unchi nu are decat hotararea definitiva si irevocabila prin care i s-a atribuit un lot alaturi de alte 7(din care 5 au fost rascumparate de noi, avem acte de vanzare cumparare la notar), insa nu are cadastru, nici nu a venit cu executorul judecatoresc ca sa-l puna in posesie pentru ca au trecut 4 ani de la terminarea procesului .Ce as putea face? Ma intereseaza problema cu amenda, de cate ori ma poate amenda?? Va rog sa-mi raspundeti...Oricum situatia este mult mai incurcata si n-are rost sa o detaliez...Unchiul ne poate da in judecata?Va rog sa ma ajutati. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: danapica , utilizator 20:54, 4 Februarie 2011
promisiunea facuta de unchiul a fost facuta verbal sau in scris? daca a fost doar verbal solutii nu prea aveti decat sa probati in instanta cu martori ca v-a promis ca va vinde si pe baza acestei promisiuni ati construit. in legatura cu amenda puteti primi fara numar amenzi.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.Promisiunea a fost facuta verbal, dar avem martori. Amenda de la primarie se da in fiecare an, sau pe luna? Aveti idee cam cat ar fi? Ce rau ar putea unchiul sa ne mai faca legal, in afara de "vorba buna "pusa la primarie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchiul nu vrea sa ne dea inscris sau mostenire, ajutor BalanAlex BalanAlex Eu si Fratele meu am muncit in strainatate si am construit 3 case pe terenul unchiului, Fratele lui tata. Ei ne-au promis ça ne vor da inscris sau ... (vezi toată discuția)
Casa cu un propietar, teren alt propietar madalin55 madalin55 Buna ziua, unchiul meu a cumparat terenul si a permis tatalui meu, fratele sau, sa construiasca o casa pe terenul sau, aceasta fiind si realizata. Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Mostenire - proces cozzmyn cozzmyn Buna ziua, Tatal meu care a decedat acum 10 ani a detinut impreuna cu fratele sau un teren, existand titlu de proprietate pe numele celor doi. Dupa moartea ... (vezi toată discuția)