avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare-cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare-cumparare sau donatie

am cumparat o suprafata de teren agricol ,fiindu-mi "teama "de sotie cu care nu sunt in relati stralucite,pe numele parintilor .Acum sora mea se ridica cu pretenti ce i-mi recomandati sa fac cum pot sa intru in posesia terenului fara sa am probleme nici de o parte,sotie, nici de cealalta, a surori ,sa i-mi infintez o societate si sa vinda acesteia este o posibilitate ce riscuri implica .Va multumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 11:00, 7 Februarie 2011
Chiar numai aveti incredere in nimeni??Cred ca mai bine vindeti si nu mai aveti nimic..decat sa aveti atata grija.In fine, iertati-mi observatiile. Da, veti putea transfera acel teren pe o eventuala societate comerciala dar, ganditi-va ca sotia ar putea benefcia de ceva..in caz de divort...deces..intotdeauna poate cineva ridica pretentii.Mai bine discutati si calarificati deschis problema cu persoanele implicate.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casiana m casiana m În urma decedării părinților mei, la deschiderea masei succesorale, una dintre surori a renunțat la succesiune. Acum, după mai ... (vezi toată discuția)
Partaj divort - lostname lostname Sunt in prag de divort:(...... Am inteles ca toate bunurile dupa casatorie se impart..... Intrebarea mea este: sotul meu detine o societate unde este ... (vezi toată discuția)
Detin o cladire dar nu si terenul, ce se poate intampla? alexyuv alexyuv am si eu urmatoarea problema: am o cladire achizitionata cu un contract de vanzare-cumparare dar nu si terenul aferent cladiri, pt teren platesc chirie. ce se ... (vezi toată discuția)