avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... NELAMURIRI PRIVIND ACTUL DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

NELAMURIRI PRIVIND ACTUL DE PROPRIETATE

Mama este recasatorita si impreuna cu actualul sot a cumparat apartamentul in care locuiesc . Apartamentul fiind pe numele ambilor soti . Mentionez ca inaintea casatoriei lor apartamentul era locuit de acualul sot , cu chirie. Este posibil ca una din parti sa faca acte de donatie sau vanzare -cumparare pentru partea sa fara acordul sau stirea celeilalte parti ?
Nu este posibil,
actele de dispozitie asupra bunurilor imobile se fac numai si numai de catre toti coproprietarii fie ei casatoriti ori nu.
Nu se poate instraina bunul doar de catre un coproprietar pentru ca in lipsa divortului nu se poate face partajul bunului comun dobandit in timpul casatoriei, si fara partaj nu se cunoaste intinderea dreptului de proprietate (cota ),astfel incat nici un notar nu va incheia un astfel de act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a deveni proprietar chiar daca cei doi proprietari actuali- mama si fostul ei sot nu sunt decedati diamantulalbastru diamantulalbastru Buna ziua, mama mea s-a recasatorit iar acum e divortata din nou, are 2 apartamente - unul din prima casatorie iar cel de-al doilea mostenit de la parintii ei, ... (vezi toată discuția)