avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... auto ca donatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

auto ca donatie

Daca o manastire, primeste ca donatie 2 auto, ea are dreptul sa le vandasau sa le doneze mai departe dupa o anumita perioada de timp?
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2008
George_Nistor, utilizator
Sigur ca da , donatia reprezinta un act autentic ce transmite proprietate asupra bunului ,astfel incat donatarul devine proprietar exclusiv.
Donatia poate fi pura si simpla sau afectata de modalitate , de exemplu de o sarcina.
In cazul in care ea este afectata de o sarcina , in momentul realizarii acesteia actul se va consolida retroactiv , donatarul devenind proprietarul bunului in momentul realizarii sarcinii.
Sigur ca donatarul , fiind proprietarul exclusiv al bunului donat le poate instraina prin acte juridice , fie ele de vanzare-cumparare, fie ele de donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitat cosmin zaharia cosmin zaharia Buna ziua, intampin si eu o problema legata de un act de vanzare-cumparare. Am la vanzare un apartament de 2 camere, la care am gasit un cumparator prin ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)
Donatie,chiar contract de vanzare cumparare LUMITM LUMITM Mama mea detine o casa si ar vrea sa i-o doneze fratelui meu.In contractul de donatie se poate insera o caluza prin care sa se specifice ca respectivul bun ... (vezi toată discuția)