avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare contravaloare prestatii neexecutate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare contravaloare prestatii neexecutate

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: cum pot sa-mi recuperez banii achitati in avans pentru o prestatie care trebuia executata de firma CONGAZ, prestatie care nu s-a executat ? Astfel la sfarsitul lunii noiembrie 2010, in urma transferului unui contract de furnizare (gaz) catre fiica mea (baza=act de comodat, apartament la bloc) am achitat acestei firme c/valoarea "tarif inchiderea gazelor(47,62 lei)" , respectiv fiica mea a achitat c/valoarea "tarif acces retea" si "tarif deschiderea gazelor (total 60,02 lei)". Pe buna dreptate, fiind aceeasi adresa (ambele persoane fizice) gazul nu a fost oprit, acest fapt l-am mentionat in momentul cand mi s-a cerut sa achit sumele mentionate mai sus dar salariata respectiva a spus ca asa se procedeaza (se incaseaza banii stiind din start ca nu se vor executa lucrarile respective). Acum, chiar daca exista o nota interna a firmei in acest sens, ce-ar fi ca atunci cand mergi la piata sa platesti un produs insa sa nu-l primesti in fapt. E un exemplu din multe altele, platesti un serviciu dar acesta nu se executa sau se executa nemultumitor, ca sa nu zic deplorabil. Am facut o sesizare la firma (adresa cu numar de inregistrare), apoi si prin e-mail dar pana in prezent nu am primit nici-un raspuns, urmeaza sa merg in audienta la director si reclamatie la OPC. Presupun ca o sa-mi spuneti ca sumele nu sunt prea mari, da, asa este, dar pana cand vom accepta sa fim considerati doar niste "zombi" care trebuie sa fie de acord cu orice lucru, fara sa luam atitudine pentru a schimba ceva in tara asta. Va multumesc pentru orice raspuns imi veti da, chiar daca voi lua in considerare doar pe cele care se preteaza acestei doleante.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
aciv, utilizator
Cel mai recent răspuns: aciv , utilizator 01:06, 23 Februarie 2011
Sunt de acord cu dvs.!Nu aveau dreptul sa va ia bani atat timp cat doar s-a efectuat un transfer de beneficiar, deci nu se inchideau si se deschideau gazele...e absurd.Cereti-le efectiv banii inapoi!sa se compenseze cu factura urmatoare altfel ii veti actiona in justitie.Analizati contractul, intrucat daca doreau sa perceapa o taxa pentru schimbarea beneficiarului, presupunand ca se efectua o operatiune, da, puteau sa va ceara bani, dar atat timp cat nu s-a schimbat nimic, fizic, la instalatie, contoar etc..nu aveau dreptul sa va ia bani pentru ceva ce nu s-a produs.

succes
av. Ileana Schwarz
Multumesc pentru raspuns, asa voi proceda. Mentionez ca am platit separat 16,86 lei contravaloare "transcriere contract", suma pe care am acceptat-o ca fiind reala si corecta.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
aciv, utilizator
aciv a scris:

Multumesc pentru raspuns, asa voi proceda. Mentionez ca am platit separat 16,86 lei contravaloare "transcriere contract", suma pe care am acceptat-o ca fiind reala si corecta.

Va rog postati si urmarea demersurilor Dvs.!
Incasarea acestor sume este o practica curenta nu numai in cazul Congaz. De ex. Enel incaseaza zeci de lei pentru debransare/rebransare si inlocuirea contoarului. Angajatii iti explica din start ca aceasta operatiune nu va avea loc in fapt, dar este un serviciu care SE PLATESTE LA SCHIMBAREA PROPRIETARULUI.
De aceea va rog inca o data, tineti-ne la curent cu urmarea povestii Dvs. Poate inspirati si pe altii sa-si ceara drepturile. Multumesc!
Voi posta in continuare, pe masura demersurilor ce le voi utiliza. Deocamdata nu am reusit sa intru in audienta, directorul de resort unde au ajuns sesizarile (director afaceri cu gaze) fiind plecat din localitate, nu tine audiente astazi. Voi vedea saptamana viitoare, oricum, nu am nimic de pierdut, dimpotriva. :hammer:
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
aciv, utilizator
Pentru cei interesati !!!!!
Am finalizat demersul referitor la restituirea sumelor mentionate mai sus. Astfel, urmatorul pas a fost audienta la directorul de resort (vineri 18.02.a.c.) care a fost de aceeasi parere cu mine si anume ca nu trebuia sa mi se incaseze acele sume (exceptie: imobilul care se vinde, vechiul proprietar dorind sa inchida, legal, contractul cu furnizorul). In cazul meu a fost doar o cedare de contract de la parinte la copil, aceasta situatie fiind mentionata pe cererea depusa initial. Astfel ca luni (21.02) mi s-au restituit sumele (47,62+47,62) reprezentand: "tarif inchiderea, respectiv deschiderea gazelor", prin emiterea a doua facturi storno pe numele celor implicati. Nu mi s-a restituit suma de 12,40 lei contravaloare "tarif acces retea", explicatia fiind aceea ca orice proprietar trebuie sa plateasca aceasta taxa ca anexa la contractul de furnizare gaze. In consecinta nu trebuie sa luam ca atare tot ce auzim de la diversi functionari care parca special ocupa niste posturi ca sa te "ameteasca" crezand ca persoana care are nevoie de o aprobare nu cunoaste legea. Asa este, pe moment nu stii, dar te poti informa si apoi cand iti cunosti drepturile revii si soliciti rezolvarea legala a problemelor ivite. :hammer::clapping::clapping:
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
aciv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare congaz andral andral Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. In urma cu doi ani,in orasul nostru s-au bagat gaze. Avand in vedera ca magistrala de gaz nu trecea si pe ... (vezi toată discuția)
Problema contor gaz - dezvoltator NicuGrimm NicuGrimm Salut, A mai fost pusa de cateva ori intrebarea aceasta, insa niciodata cu toate variabilele pe care le avem noi. Ideea este urmatoarea: Am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Contor gaze sorinn007 sorinn007 Buna ziua La fiecare locatar ne-au fost montate contoare de gaze acum aproximativ 1 an. In urma cu 4 luni administratorul ne-a anuntat ca vor fi demontate ... (vezi toată discuția)