avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare locuinta

Am asigurare pe locuinta pe perioada de un an si o platesc in doua rate. Asigurarea este cesionata bancii si, in aceasta luna trebuie sa platesc rata a doua. In ce conditii pot renunta la aceasta polita, motivul fiind plata foarte mare in comparatie cu ce oferte sunt la aceasta ora pe piata si, respectiva polita acopera numai trei riscuri.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 23:31, 5 Februarie 2011
La asiguarea locuintei ati incheiat un contract de asigurare, care trebuie executat.
Nu cred ca mai aveti nici o sansa sa scapati de neachitarea celei de-a doua rate.
Verificati contractul de asiguare si vedeti ce clauze sunt stipulate privind rezilierea lui.
Sanctiunea neplatii primei de asigurare este lipsa calitatii de asigurat-rezilierea politei la initiativa societatii de asigurare.
Important este ca asigurarea pe care o incheiati sa cuprinda si riscurile cerute de catre banca.
Banca solicita o polita pt toate riscurile . Consider o lipsa de profesionalism din parte celui care v-a incheiat-o. Politele incheiate la toate riscurile se pot olati chiar si in rate lunare. Cereti-i celui care v-a gresit aceasta polita sa o corecteze. Sa va faca o polita noua facultativa pt toate riscurile, cu incepere de la data expirari primei rate de la polita pe care o aveti acum si cu plata in rate lunare, cu toate riscurile asigurate iar pe cealalta sa o anuleze de drept sau prin neplata rateia 2-a.
Puteti incheia o alta asigurare la pret mai mic, cu un asigurator agreeat de banca, cesionata catre aceasta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sanse sa fiu despagubit ? gixone gixone Buna ziua. Am contactat un credit auto in 2008, fiind obligat sa inchei o polita casco cesionata in favoarea Bancii la o firma de asigurare agreata de banca. ... (vezi toată discuția)
Lesing auto bondoc lenuta bondoc lenuta Cum sa procedez.? In 22.04.2010 am incheiat cu ASIROM polita casco auto lesing. Am predat o copie a politiei la BCR Leasing-Pitesti si o copie la BCR ... (vezi toată discuția)
Aigurare casa ipotecata alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Am un credit imobiliar, la care am facut asigurare tot la aceeasi banca si sunt la zi cu ratele, in schimb asigurarea nu am mai platit-o (am ramas ... (vezi toată discuția)