avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... nu mai vreau sa mai platesc la pensie si sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

nu mai vreau sa mai platesc la pensie si sanatate

buna ziua. solicit si eu o lamurire, ca desi am citit mai multe postari, mai mult am ametit. va rog sa-mi raspundeti, ca daca am cotizat la pensii aprox. 30 de ani, si la sanatate la fel ,(mai putin ultimi 5 ani, ca dupa ce s-au separat de pensii, nu au avut bunavointa sa ma instiinteza ca tre' sa platesc in alta parte, dar asta e alta poveste)iar acum pur si simpul sunt scarbita si nu mai vreau sa mai cotizez, vreau sa trec pe privat, sunt obligatorii aceste cotizatii? pana acum cotizatiile au fost la norma de venit, si pe ultima perioada a existat si o decizie de suspendare a activitati pe termen nelimitat, pe motiv de mutare a domiciliului, inclusiv al atelierului.nu stiu cum o fi la dumneavoastra dar la noi dupa ce ma obliga sa platesc la sanatate pe 2005 (restanta) 202 lei cotizatia si 420 majorari si penalitati, m-as cam tot duce....sa nu mai aud de statul roman si aberatiile pe care le intalnesti la tot pasul.X-(. va multumesc mult.
Nu stiu daca este momentul si locul , dar vreau sa precizez si eu ceva:
STATUL ROMAN IA DIN TOATE PARTILE , DAR DE DAT NU DA NIMIC . Taxe, impozite, contributii, pensii , tva, si lista continua.
Noi ce facem? Tacem si platim desi nu ni se pare corect si logic absolut nimic.
Toate la noi sunt OBLIGATORII:
-SANTATEA SI PENSIA , desi eu platesc sanatate nu merg nici macar analizele anuale gratuite sa le fac. Acum mai nou la medicul de familie e cu programare si daca nu am timp sa ma programez ca mi-e rau in momentul respectiv , trebuie sa platesc consultatia ca e la urgenta si mai mult nu beneficiez nici de compensate - ca tot la urgenta intra si alea. Daca ma internez trebuie sa cotizez de la medic la femeia de servici sau liftier chiar. SI ATUNCI PENTRU CE PLATESC SANATATE? Ca sa ma internez si in fiecare dimineata sa vina cu lista de necesar pe care eu o cumpar de la farmacie ca ei NU AU NIMIC IN SPITALE? SI BANII NOSTRII UNDE SUNT? Ca sa nu mai vorbesc de mizeria din spitale.
- Platesc pensie o viata si cand trebuie sa ma bucur de ea ma trezesc ca iau foarte putin sau trebuie sa alerg de colo-colo sa mai adun niste hartoage ca sa mai imi dea statul 2 lei care sunt tot ai mei. Si dupa ce imi da zice ca trebuie sa platesc impozit si iar sanatate, sau mai taie putin din pensie ca nu au de unde. SI BANII NOSTRII UNDE SUNT???
- PLATIM TAXE DE DRUM - pentru niste drumuri care sunt de tara nu nationale sau autostrazi cum spun ei. Platim si reparatiile la masina, desi avem ASIGURARI OBLIGATORII. SI ATUNCI BANII NOSTRII UNDE SUNT???
- PLATIM IMPOZITE LA CASE SI LA MASINI - Odata pentru ca le detii (de fapt an de an)- de parca statul mi-a dat mie ceva cand am cumparat casa respectiva - din contra tot eu am platit impozit ca am cumparat casa. Si daca eu mor se face succesiune pe cei care raman (sot si copii) si se plateste impozit pe un drept care mi se cuvine. Si daca mai faci apoi o succesiune iar platesti impozit, si daca intr-un final vinzi iar impozit??? Si bani tot nu sunt. Dar tot ce am platit eu pana acum ???? Aia nu au fost bani?
- Ma OBLIGA SA ASIGUR CASA desi se spune ca daca se intampla ca in '77 nu se acopera despagubirile.

Si noi ce facem??? PLATIM SI IAR PLATIM CA E LEGE. DAR SE PARE CA E LEGE NUMAI PENTRU UNII.
Uitati-va ce s-a intamplat in vami in ultima vreme . Vi se pare ca trag cei care conduc si care fura cu adevarat??? Nu tot prostimea intra in fata - adica noi toti.
-Si mai nou trebuie sa scumpim gazele ca nu sunt la fel de scumpe ca in UE. Dar daca eu am posibilitatea sa vand gazul cu 2 lei si vreau asa de ce ma obligi tu sa vand cu 10 lei?
SI IN SITUATIA ASTA CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC??? NOI TOTI CRED CA AVEM MAI MULTA PUTERE LA UN LOC DECAT EI CEI CARNE BATJOCORESC.

Pe subiectul asta se poate discuta mult, dar nu vad sa se faca ceva.
Pe vremea lu ceausescu nu comentam nici unul ca ne era frica, iar acum ce facem? Ce am invatat pe vremea aia - TACEM SI PLATIM - desi suntem in democratie si libertate . Dar pentru fiecare asta inseamna altceva. Si din cauza asta noi nu suntem un popor, noi suntem fiecare ( pe cont propriu). Si asa NU O SA REUSIM NICI CUM.
haideti toti pe www.inputereata.ro poate se misca ceva
Iata unul din motivele pentru care unii platesc sanatate de se satura de atata sanatate!!! Citat dintr-un articol din ianuarie 2011:

"Potrivit conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, citată de Mediafax, în România sunt 10,8 milioane de persoane exceptate de la plata contribuţiei la asigurările de sănătate, dintre care 4,2 milioane de copii, 3,5 milioane de pensionari cu pensii sub 740 de lei şi 3,1 milioane de persoane cuprinse în legi speciale."

In ce priveste copii si pensionarii cu pensii mici nu am nimic impotriva, dar cei cu legi speciale de ce sa nu plateasca? Adica e chiar culmea! Cei care nu au niciun venit trebuie sa plateasca, dar cei care au venituri chiar mari nu trebuie sa plateasca!
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
dariad, utilizator
dariad a scris:

Am tot citit de cazuri PFA si profesii liberare care au trebuit sa plateasca retroactiv pe ultimii 5 ani, altfel sunt executati silit. Stie cineva vreun caz concret de executare silita daca nu au platit?

Da, se executa.
Se indisponibilizeaza si imobilele chiar pentru sume de 1500-2000 lei.
Ce nu inteleg eu este de ce unele PFA au platit la sanatate si pensii, iar altele nu - nu ar trebui sa fie aceeasi lege pentru toti? Eu am platit aceste doua contributii, pentru ca mi s-a spus de la finante ca trebuie sa le platesc (si le-am platit si cind eram inregistrata la Registrul Comertului ca PFA). O prietena, ce lucreaza in asigurari ca PFA, nu platea nimic. Nu mi se parea corect, dar nici cu plata pe ultimii cinci ani nu mi se pare ca e corect. Suma poate fi destul de mare si singura, dar daca mai adaugi penalitati ...

Alte discuții în legătură

P.f.a.-uri sunt obligate sa plateasca pensiile? lupearobertmihai lupearobertmihai As dori sa stiu daca eu ca PFA sunt obligat sa platesc la casa de pensii, pentru pensia de limita de varsta? (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)