avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj !!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj !!!

Buna ziua
In cazul partajului se solicita obiectiuni din partea ambilor.
Daca obiectivele celor doua parti sunt diferite cum se stabilesc obiectivele ce se impun expertului?
Se tine cont de obiectivele celui care plateste expertiza ?
Se selecteaza si de la o parte si de la cealalta in nr.egal ( de o parte sunt 3 si de cealalta 6) ?
Se iau in considerare toate ( adica 9 )?

Cred ca normal ar fi sa se discute in sala de sedinta.
Exista in Cpc un articol ce sustine aceasta opinie?? Eu nu am gasit sau nu am stiut sa-l interpretez.
Spun asta pentru ca desi am platit expertiza au fost trimise expertilot in mare graba , fara sa mi se dea termen pentru analizare, doar obiectivele partii adverse.
Pot face contestatie , sau cum sa punctez acest fapt care ma dezavantajeaza ?
Expertixa inca nu s-a facut.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 13 Februarie 2011
Atunci cand instanta dispune efectuarea unei expertize, partile au dreptul sa formuleze obiectivele pe care le considera utile cauzei.
Instanta analizeaza obiectivele solicitate sidispune acele obiective pe care le considera pertinente, concludente si utile cauzei.
Nu se da termen pentru analizare obiective, obiectivele se discuta la termenul in care se pune in discutia efectuarea expertizei.
Lecturati disp.art 201 c.proc.civ.

Reeditare mesaj
@ Lylyca
Data post: Sambata, 12 Februarie 2011, 13:24
Subiect: Cum este corect???

Intr-un proces de partaj ( rejudecare) sunt puse la dosar obiectivele scrise de partile in proces.
In sedinta in care se discuta obiectivele avocata partii adverse vorbeste despre alte obiective decat cele care au fost depuse in scris la dosar.
Eu nu am primit in scris acele obiective, doar am asculta ceea ce spus avocata. Acestea au fost trimise a doua zi expertilor si prinse in incheierea de sedinta.
Am verificat daca numele exepertilor sunt cele corespunzatoare numerelor trase de mine in timpul sedintei si acestea nu sunt conform listelor.
Am citit art 204 Cpc si nu stiu ce pot face!!!!
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament in timpul unui concubinaj mioara54 mioara54 Buna ziua,as dori niste sfaturi de la d-voastra, in cazul partajului pe cale judecatoreasca ,a unui apartament facut intr-o relatie de concubinaj.ambii ... (vezi toată discuția)
Expertiza-citarea partilor rrocambole rrocambole Daca in Incheierea de sedinta prin care s-a dispus efectuarea unei expertize si s-au fixat obiectivele expertizei nu se mentioneaza ca expertiza se va efectua ... (vezi toată discuția)