avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asistent broker in asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asistent broker in asigurari

Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ( adica cum sa aleg societatea , dupa ce criterii ). Va multumesc anticipat.
Din ce localitate sunteti?
Buna ziua. Multumesc pt raspuns. Mai am o intrebare, poate stupida: Pot face contract cu doi brokeri in acelasi timp ?
Da, insa nu pentru aceiasi asiguratori.
Nu inteleg. Ma intereseaza sa fac contracte cu doi brokeri diferiti in calitate de asistent broker. Tinand cont ca aproape toti brokerii au contracte cu cei mai importanti asiguratori, nu stiu ce sa inteleg din raspunsul dumneavoastra.
În conformitate cu normele CSA, fiecare asistent în brokeraj este înscris în Jurnalul asistenţilor în brokeraj, primind un cod unic de înregistrare care trebuie înscris atât pe documentele de asigurare pe care le emite, cât şi pe legitimaţia eliberată acestuia de brokerul de asigurare care-l mandatează.
In baza acestui cod unic, nu se pot emite documente de asigurare pentru acelasi asigurator, fie de la un broker fie de la altul.Adica : prin brok .1 numai pentru asiguratorii a,b,c iar prin brok. 2 numai pentru asiguratorii m,n,o,p etc.
Iata cum poate arata un pasaj din contractul de asistent brokeraj:

1.1 Societatea de Brokeraj de asigurare autorizeaza Asistentul, in conformitate cu dispozitiile art. 34, din Legea 32/2000 cu modificarile si completarile ulterioare sa duca la indeplinire mandatul de brokeraj si sa incheie contracte de asigurare numele XYZ INSURANCE pentru societatile de asigurare cu care are contracte de mandat XYZ INSURANCE pentru clasele de asigurari prevazute in Anexa 1 la prezentul contract.
1.2 Asistentul va efectua operatiunile mentionate la art. 1.1 numai pentru Brokerul XYZ INSURANCE, fiindu-i interzis pe durata prezentului contract sa intermedieze direct sau prin persoane interpuse, incheierea de contracte de asigurare sau sa duca la indeplinire un mandat pentru un alt broker de asigurare (conform art. 33 alin. 6 - activitatea asistentului de brokeraj este incompatibila cu activitatea de agent de asigurare/reasigurare sau cu activitatea de subagent). In acest sens, la data incheierii prezentului contract, Asistentul va completa o declaratie pe proprie raspundere (Anexa 2 la contract) ca nu este asociat/actionar/persoana semnificativa la societati comerciale ce sunt agenti de asigurare si/sau reasigurare, societati de asigurare si/sau reasigurare.


Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Asistent in brokeraj : raj sau raf TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare Buna ziua, Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622. Eu posed conform ... (vezi toată discuția)
Pfa in asigurari ggrama ggrama Ca si PFA pot sa prestez servicii de asigurare pentru mai multe societati de asigurare ? sau numai pentru una ? (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)