avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inchiderea unui cont poprit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inchiderea unui cont poprit

Buna ziua. In urma unui proces mi s-a stabilit ca am de platit cheltuieli judiciare de aprox. 5000 RON. Am 450 RON pe un card de debit la o banca, dar ANAF mi-a pus poprire pe cont. Banca mi-a spus ca nu pot inchide contul atat timp cat el este poprit, dar percep un comosion lunar pt. administrarea lui. As vrea sa stiu cum pot totusi sa inchid contul sau macar sa nu mai platesc acel comision; si inca ceva: cheltuielile judiciare se prescriu ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 15:17, 4 Aprilie 2011
Dreptul de a cere executarea silita, inclusiv a cheltuielilor judiciare se prescrie in termen de 3 ani, termenul incepand sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
Este foarte adevarat un cont poprit nu se poate inchide.
Multumesc pentru raspunsuri :)
Asi dori sa ma lamuriti, acest termen incepe din momentul popririi contului si a primirii adresei de poprire ?

Cati ani poate fi poprit un cont bancar?
Ce se intampla daca debitorul nu are activitate pe cont 3-5 ani?
Un cont poprit care are activitate.
Din practica insa, daca un cont este poprit si nu are rulaj 6 luni sau 12 luni in functie de banca -> acestia il inchid automat notificand acest lucru organului de executare. Asa ca lasa-l asa, nu mai rula nimic pe el si se va inchide de la sine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont cu poprire deschis la banca Anais84 Anais84 Buna ziua, Ajutati-ma va rog si pe mine cu articole din lege care imi permit solicitarea inchiderii contului personal deschis la o banca comerciala din ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)