avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare-cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare-cumparare sau donatie

am cumparat cu ceva timp in urma o suprafata de teren pe numele tatalui ,din anumite motive (am fost plecat din tara si relatile cu sotia nu sunt stralucite )acum vreau sa intru in posesia terenului dar fratele meu se ridica cu pretenti si in continuare sunt insurat si relatia "scirtiie",ce i-mi recomandati sa nu am probleme mai tirziu nici cu fratele, nici cu sotia daca divorteaza ,va multumesc pentru sfaturi #-o
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:32, 5 Februarie 2011
O situatie foarte interesanta!:D
Va recomand sa il cumparati pe numele dvs cu mentiunea ca in contract sa scrieti ca bunul dobandit este bun propriu deoarece banii provin din vanzarea unui alt bun propriu(asta ca sa nu devina bun comun si , in caz de divort , sa il impartiti cu sotia)
Succes!B-)
Da,asa este,domnul Mihai Grigore are perfecta dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare sau donatie ContSters100564 ContSters100564 am cumparat o suprafata de teren agricol ,fiindu-mi \"teama \"de sotie cu care nu sunt in relati stralucite,pe numele parintilor .Acum sora mea se ridica cu ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat fara inscrierea sotiei in acte ursu67 ursu67 Buna ziua , as dori sa cumpar pe numele meu un teren mic langa casa si ma intereseaza daca sotia ar avea drepturi asupra lui in caz de divort . Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Mostenitori fara succesiune poate deschide carte funciara ? benga112 benga112 Situatie dificila pentru Intabulare+carte funciara poate fii un abuz din partea autoritatilor? Se poate vinde o casa in aceasta situatie ? Fara succesiune ? ... (vezi toată discuția)