avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... RAUPLATNIC
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

RAUPLATNIC

AM O MARE RUGAMINTE PENTRU TOTI PROFESIONISTII IN COD FISCAL,SI COD CIVIL.
Va descriu speta:
Sunt reprezentantul in RO. a unei companii cu sediul in Germania.
Am prestat servicii pentru un intreprinzator cu sediul in IS -RO.
Am avut o buna colaborare pana la sfarsitul lucrarii. Mai precis dupa finalitatea lucrarilor ultima factura care continea materiale si manopera, domnii din IS nu au mai vrut sa o plateasca. Precizez ca a trecut 1 an de la emiterea ultimei facturi de 15 mii Euro. Stiu sigur ca factura respectiva a fost inregistrata in programul de contabilitate a firmei din IS. (Beneficiare)
INTREBAREA MEA ESTE:
Care este calea juridica prin care putem sa ne recuperam banii pe ultima factura?
Care sunt ACTELE NORMATIVE pe care cei din IS le incalca prin neplata facturii respective?? De ex: LEGI ,ARTICOLE din Codul civil si fiscal. Ma intereseaza asta pentru a le aminti intr-o notificare pe care vreau sa le-o facem.
VA MULTUMESC FRUMOS SI MULT SUCCES IN TOATE TUTUROR!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Cel mai recent răspuns: iancu_costy , utilizator 21:39, 5 Februarie 2011
Puteti invoca prevederile contractuale ( daca a existat un contract) si art. 969 Cod civil ( Conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante). Chiar si factura insusita de benficiarul lucrarii ( prin semnarea si/sau stampilare) are valoare de contract. In actiune aratati faptul ca termenul de scadenta este depasit si solicitati obligarea debitoarei la plata penalitatilor de intarziere.

Nu este nevoie sa invocati prevederi ale Codului fiscal. Inainte de a-i actiona in instanta este obligatorie concilierea cf art. 720 indice 1 Cod proc. civ.

Mult succes!

av. Bostina Elena
Va multumesc frumos d-na Avocat. Totusi m-ar interesasi actele normative care il incrimineaza pe fostul colaborator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata ContSters69061 ContSters69061 Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru recuperarea unui debit de la un client. Cererea pe somatie de plata a fost respinsa si ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare oug 119/2007 manuelle manuelle Se admite cererea in anulare a unei ordonate civile pronuntata in baza OUG 119/2007 pe motiv de necompetenta? Procesul s-a judecat la sediul creditorului si ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata a unei facturi de penalitati nico_mirea nico_mirea In baza unui art. dintr-un contract de prestari servicii care prevedere penalitati de 0,15% pe zi intarziere, societatea emite o factura de penalitati, avand ... (vezi toată discuția)