avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale patrimoniul societatii comerciale cu raspundere ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

patrimoniul societatii comerciale cu raspundere limitata

Sa fiu mai explicita ---Societatea comerciala a fost infiintata in romania de un cetatean strain.Dupa infiintare a cumparat pe societate terenuri.Societatea a fost radiata de Registrul comertului.Nu are nici un fel de datorii fata de bugetul statului si nici alte creante.Cum poate sa treaca terenurile din proprietatea societatii comercilae , care s-a desfiintat in proprietatea personala a sa ca cetatean strain?Are acest drept? Ce lege reglementeaza acest drept ?Cum se procedeaza ?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 21:08, 5 Februarie 2011
Probabil societatea a fost radiata ca urmare a unei cereri de dizolvare introdusa conform art. 237 din Legea nr. 31/1990.
Daca este asa, alin. (10) din articolul sus-mentionat spune ca bunurile persoanei juridice radiate revin fostilor asociati.

Fiind vorba de terenuri si avand in vedere faptul ca fostul asociat unic este cetatean strain, trebuie sa aveti in vedere si prevederile Legii nr. 312/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate cu asociat pers fizica straina Andrei Koszti Andrei Koszti Speta: Societate inregistrata in Romania cu unic asociat pers fizica straina din UE. Societatea are in patrimoniu un teren; Prin hotarare irevocabila se ... (vezi toată discuția)
Persoana juridica radiata florinana florinana O societate comerciala, SRL radiata din Registrul Comertului.detine cu cvc o suprafata de teren arabil extravilan, neintabulatein Cartea funciara. ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sc - actiune in instanta verificare sc, admisibilitate avatar1979 avatar1979 Buna ziua. Am avut o societate comerciala pe care eu am infiintat-o in timpul casniciei cu fosta mea sotie. Dupa un timp de la infiintarea acesteia am luat ca ... (vezi toată discuția)