De ceva vreme tatal meu se chinuie sa isi obtina actele de proprietate pe casa. Dar acest lucru nu este posibil pt ca trebuie facuta partajarea intre el si nepotii lui ( deoarece fratele tatalui meu e decedat) iar acestia nu vor sa semneze chiar mai rau nu vor sa ii dea actele necesare ( autorizatie constructie). Este vorba de doua case. Una a noastra si una a nepotilor lui. Problema e ca tatal meu are actul de donatie din partea bunicilor pe jumatate din casa nostra si jumatate din casa lor iar fratele sau avea la fel. Am cautat peste tot ( primarie, urbanism, arhive) dar nicaieri nu se gasesc autorizatiile de constructie iar notarul nu poate continua fara aceste acte. Unde am mai putea intreba de aceste acte si ce e de facut in continuare pentru ca ei nu sunt de acord sa semneze si sa cedeze unul in favoarea altuia acea jumatate de casa.
Silicitati efectuarea partajului judiciar in instanta. In sustinerea cererii depuneti actul de donatie pe care il are tatal dvs, depuneti extrasele de carte funciara pentru cele doua imobile( daca le aveti, daca nu le aveti puteti promova actiunea si fara ele) si totodata solicitati ca instanta sa oblige nepotii sa depuna la dosarul cauzei titlul de proprietate.
Nu mergeti la notariat deoarece problema nu se rezolva acolo avand in vedere faptul ca nepotii nu doresc sa faca partajul prin buna invoiala. Singura rezolvare este prin instanta.
ar mai fi o problema. ei au deschis un magazin iar sediul societatii este acasa. noi am dat iscalitura pentru a-l deschide. cat timp suntem in litigiu sediul societatii se va inchide? ce anume putem face pentru a-l inchide? noi am dat iscalitura tatalui (decedat), acum ei au alta societate dar nu au mai cerut nici o semnatura. acest lucru este normal?