avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescrierea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescrierea pedepsei

bunà seara.as vrea sa stiu pentru o pedeapsa de un an pentru furt calificat si dare de mita cand intervine prescriera pedepsei.mentionez ca nu a fost executata si a fost comisa in anul 2001.va multumesc anticipat
se calculeaza simplu :) pedeapsa maxima plus jumate din pedeapsa maxima
fiind vorba despre prescriptia executarii unei pedepse de 1 an, termenul este de 6 ani de la ramanerea definitiva a hotararii - art 126 C.p. Insa intereseaza mai multe aspecte: cauze de intrerupere, etc.
Ar trebui sa platiti un avocat pentru a face demersurile pentru a se stabili daca a operat sau nu termenul de prescriptie a executarii pedepsei.
Doar prin hotarare judecatoreasca veti avea certitudinea finala.
Daca a operat vreo cauza de intrerupere a pedesei inca nu si-a produs efectele prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea pedepsei marin-ela marin-ela buna seara.imi puteti spune va rog cand se poate incepe un proces pt prescrierea executarii pedepsei?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Contestatie la executare ptr prescriptia pedepsei As dori daca ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri legate de situatia in care ma aflu, mai exact a sotului meu. A fost condamnat ptr complicitate la furt ... (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)