avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces cu asociatia de proprietari

Asoc de proprietari mi-a intentat proces ptr restante.Dupa 2 luni de la proces am achitat 1000 lei si mi-a ramas 700 lei.Sentinta a fost data, ca suma de 700 lei era suma prescrisa, fiind mai veche de 3 ani. Asoc invoca, neprimirea sentintei(care am primit-o in 08 nov). Se refuza respecatrea sentintei, adica stergerea sumei de 700 lei, drept pt care nu-mi pot face bransament separat la apa, pt ca am datorii. Presedintele spune ca vor face recurs. Ce pot face eu? Ce pot face ei?
Cel mai recent răspuns: lua_lanna , utilizator 22:52, 6 Februarie 2011
Mergeti la arhiva judecatoriei, solicitati dosarul la studiu si verificati dovezile de comunicare a sentintei. Daca exista dovada ca Asoc a primit sentinta, verificati la ce data si daca a trecut termenul de recurs solicitati definitivarea sentintei dumneavoastra (cerere, sentinta, taxa timbru 2 lei si timbru judiciar 0,15 lei).
Dupa ce aveti hotararea definitiva, faceti o cerere scrisa catre asociatie, insotita de copia sentintei definitive, pe care o depuneti la asociatie (aveti grija sa semneze pe exemplarul d-voastra de cerere ca a primit un exemplar, cu data primirii) sau o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Ei pot fac recurs si tu poti sa platesti restante. Si ei pot sa pierd proces si tu poti sa castig incredere la comunitatea. Mai este o posibilitatea de mediere: vorbesti cu presedinte, si faci plata de restante fara penalitati, sau dovenzile cu conditiile sa nu faca recurs pentru a nu mai plati avocati, taxe, etc. Sun si alte posibilitati, dar idea e sa fi drept si corecte individual si la colectivitate. Drepturi sunt multe drept e unul singur.
Dupa atata timp se mai poate face recurs? Sentinta s-a dat in sedinta publica din data de 21 oct, iar eu am primit-o in posta in data de 08 nov. Daca instanta a hotarat ca suma de 700 lei, e prescrisa...ce mai pot face ei? Au fost la judecatorie unde apare ca le-a fost trimisa sentinta. Eu le-am facut o copie si lor. Eu am primit-o ei nu, sa-i credem?
Dumneavoastra, ca restantier ati platit, dupa cum spuneti suma de 1000 lei in timp ce va judecati. Atunci cand ati platit acea suma de 1000 lei, asociatia a scazut acesti bani din debitul dumneavoastra, iar scaderea se face conform legislatiei in ordine cronologica, incepand cu cele mai vechi datorii. Asadar dumneavoastra ati platit "de buna voie" si acea suma de 700 lei (asupra careia s-a pronuntat instanta ca fiind prescrisa) si prin aceasta plata ati recunoscut ca este datoria dumneavoastra.
Acestea pot fi argumente intr-un nou proces in care asociatia poate sa castige.
Probabil ca daca mai dura procesul cateva luni, dumneavoastra achitati intreaga suma si se stingea obligatia fata de asociatie.
Instanta inainte de a se pronunta a cerut asoc sa prezinte suma achitata de catre mine, pe parcursul procesului. Pe chitanta mea scrie taxe restante 2009.Concluzia e ca eu am o hotarare judecatoreasca care in momentul de fata nu e acceptata, iar recursul din partea asoc e tardiv. Cum pun in aplicare hotararea jud ptr ca acea suma de 700 lei sa-mi fie stearsa de la cheltuieli si sa-mi pot rezolva problemele?

Alte discuții în legătură

Penalizari asociatie locatari cipris_90 cipris_90 Buna ziua cazul meu e complicat...am avut penalizari insemnand din anul 1990 pana in 2006 de 2115 lei dupa care au crescut din 2006 pana in 2008 la 2319 lei am ... (vezi toată discuția)
Restante mari neexecutate, restante mici cu dosar narteaandrei narteaandrei In cazul in care un locatar care nu a platit trei luni intretinerea si e chemat in judecata, insa in asociatie sunt locatari care au restate mult mai mari dar ... (vezi toată discuția)
Verificare magdamaria magdamaria buna ziua, as vrea va rog sa -mi spuneti daca urmatorul calcul este corect in urma unui proces cu asociatia de prop sin obligata sa platesc o restanta ... (vezi toată discuția)