avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care sunt pasii pentru o noua angajare dupa 01.02.2011?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care sunt pasii pentru o noua angajare dupa 01.02.2011?

din 01.02.2011 ,ce acte mai sunt necesare pt. dosarul personal? mai este nevoie de repartitie de la fortele de munca? imi cer scuze,sunt la inceputul unei afaceri mici si nu prea ma descurc cu toata ameteala asta legislativa! multumesc pt intelegere.#-o
Cel mai recent răspuns: florin-in , utilizator 12:33, 6 Februarie 2011
Este nevoie, chiar daca angajatorul si-a gasit omul potrivit sau salariatul a gasit postul. De ce? No coment.
dupa repartitie si completarea dosarului personal trebuie transmis in revisal imediat,nu? intelesesem de la o contabila ca nu ar mai fi nevoie de repartitie,dar dvs stiti mai bine. va multumesc!
Notificati agentia ca aveti loc de munca vacant iar daca aveti deja persoana o trimiteti sa ia repartitia. CIM trebuie incheiat in forma scrisa, inregistrat in revisal si transmis revisalul la ITM cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariatul angajat.
Deschideti un registru de nr. pentru CIM si acte aditionale, completati dosarele de personal inclusiv cu fisa medicala(vezi HG nr. 355 din 11 aprilie 2007
privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor precum si Ordin nr. 761 din 30 octombrie 2001 pentru aprobarea Metodologiei privind examenul medical la angajarea în muncă, examenul medical de adaptare, controlul medical periodic şi examenul medical la reluarea muncii).Va spun aceste lucruri deoarece spuneti ca sunteti la inceput, controalele se axeaza in principal pe respectarea legislatiei muncii, a securitatii in munca, sanatatea salariatialor, s.a)
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
ContSters42179, utilizator
adeverinta medicala de la angajare cat timp este valabila? va multumesc mult! as mai indrazni cu o intrebare:am o angajata care nu a mai venit de 3 sapt la lucru . am chemat-o sa faca o cerere pt incheierea cim cu 55 lit b,dar nu vine.ce pot face?
Adeverinta medicala de la medicul de familie este valabila 30 de zile . Angajatul are nevoie de examenul clinic la angajare facut de medicul de medicina muncii (de aceia v-am atentionat de legislatie).
Pentru salariata respectiva se poate incepe cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate. Convocarea scrisa se trimite salariatei prin posta cu confirmare de primire cu cel putin 5 zile inainte de data convocarii. Daca nu se prezinta sau daca apararile acesteia nu motiveaza absentele puteti proceda la emiterea deciziei de desfacerea disciplinara a contractului (art.264 alin.1 lit.f din codul muncii).

Alte discuții în legătură

Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea si eu nevoie de o parere pentru urmatoarea ... cnghr cnghr Buna ziua, As avea si eu nevoie de o parere pentru urmatoarea situatie: Un salariat absenteaza nemotivat de la locul de munca pe o perioada de 5 zile, este ... (vezi toată discuția)