avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecarea din tara cu un copil minor fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecarea din tara cu un copil minor fara acordul tatalui...

Buna ziua,

Am un copil in varsta de 2 ani si vreau sa plec in UE cu el, la familia mea, fara acordul tatalui. Nu sunt casatorita cu tatal copilului, acesta a recunoscut copilul (ii poarta numele). Daca il dau in judecata pentru pensie alimentara isi poate pierde si dreptul asupra copilului? (adica sa pot pleca din tara fara acodul lui, el nu este de acord cu aceasta decizie a mea, cu toate ca nu a contribuit cu absolut nimic pentru a ajuta acest copil). Este genul de persoana care vrea drepturi dar obligatii ba... Am citit pe anumite forum-uri ca pot pleca din tara cu copilul daca nu suntem casatoriti.......Este adevarat?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:57, 6 Februarie 2011
actionati-l in judecata pentru incredintarea minorului.doar asa puteti pleca cu minorul, altfel va trebuie acordul tatalui. Solicitati si pensie de intretinere, tatal nu isi pierde drepturile daca e obligat la plata pensiei de intretinere.
Chiar daca minorul este nascut in afara unei casatorii, cata vreme este recunoscut de tatal sau, nu puteti iesi din tara impreuna cu minorul fara acordul acestuia.
Veti putea iesi din tara impreuna cu minorul doar atunci cand veti avea o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorului si pasaport pentru minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor si altele bonygy bonygy referitor pasaport minor viitoarea mea sotie are un copil minor (10 ani) in intretinere dintr-o casatorie anterioara in fapt, hotararea exista, dar tatal ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pt scoaterea copiluli din tara teo84 teo84 Am un copil de trei ani si nu sunt casatorita cu tatal copilului,dar copilul e recunoscut de tatal lui.Acum daca ne despatim tatal copilului ma ameninta ca nu ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil minor Blancy Blancy M-am lovit de o problema destul de delicata. Am sa incerc sa scriu cat pot de telegrafic. 1. Vreau sa plec in vacanta cu ambii mei copii. 2. Nu m-am ... (vezi toată discuția)