avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cod raf
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cod raf

Am obtinut codul raf in ianuarie 2008, odata cu acesta si o legitimatie pe care este inscris codul raf, cu specificatia ca pe aceasta legitimatie nu este mentionata compania de asigurari la care lucram in acel moment.In acelasi an , m-am angajat ca inspector la o alta companie de asigurari, codul raf ramanand acelasi. Dupa 7 luni am semnat un contract de colaborare cu un broker, unde am activat aproape 2 ani cu acelasi cod raf atribuit de csa in ian 2008.
Zilele trecute am reziliat si acest contract de colaborare cu brokerul, iar in momentul in care am verificat lista intermediarilor in asigurari, am constatat ca a fost reziliat si acest cod raf.
Intrebarea mea este- codul raf nu este unic indiferent de firma de asigurari sau broker la care lucrezi?
In ce conditii poate fi retras acel cod raf?
Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
olgadragos, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 10:11, 7 Februarie 2011
Codul RAF este dat de CSA si numai printr-o anumita firma de asigurare. De fiecare data cand schimbi firma se face o cerere de retragere a codului si ti se de alt cod pt noua firma Sunt surprins ca ati avut un asemenea traseu si nu v-a stopat nimeni. Este vb de incalcarea legii asigurarilor.
Nu puteti avea acelasi cod RAF. Cand incheiati colaborarea cu un asigurator sau broker trebuie sa solicitati anularea codului, urmand ca noul asigurator sau broker cu care colaborati sa va solicite la CSA un nou cod RAF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul de agent de asigurari mikky_9 mikky_9 As dori sa stiu daca urmez un training la o companie,in domeniul asigurarilor de viata,in situatia in care dupa o perioada de proba vreau sa ma retrag sau sa ... (vezi toată discuția)
Asistent broker in asigurari sebirelli sebirelli Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ... (vezi toată discuția)
Contract pfi camellia_camy camellia_camy Buna ziua ! Vin cu rugamintea la dumneavoastra sa ma ajutati sa elucidez o problema: Am un contract de colaborare cu un broker asigurari si sunt ... (vezi toată discuția)