Buna,as vrea sa stiu in cazul in care fostul sot nu a platit niciodata pensia alimentara stabilita de instanta,iar eu nu am cum sa prezint salariu si adresa lui deoarece lucreaza in Anglia,plangerea penala facuta in urma cu 2 ani este fara rezultat,..intrebarea este:El va fi vriodata obligat sa plateasca acesti bani din urma sau dupa o anumita perioada totul se pierde?de ce nu pot face autoritatile nimic ca sa-l gaseasca si sa-l oblige la plata care i-a fost stabilita in urma propriilor sale declaratii in fata instantei?de ce nu pot fi obligati parintii lui care traiesc in romania sa spuna adresa unde el locuieste?eu ce as mai putea face ca sa obtin totusi acesti bani?
Nu prea imi este clar ce doriti cu fostul sot: sa va plateasca pensia alimentara sau sa il vedeti la... zdup!
Daca doriti pensia alimentara va recomand urmatoarele:
1. Deschiderea unei noi actiuni pentru stabilirea pensiei alimentare la nivelul minim pe economie, care acum este de 670 de lei.
2. Avand cele doua hotarari judecatoresti, definitive si irevocabile ati putea sa incercati sa va adresati ambasadei sau consulatului, (habar nu am ce avem in Anglia) astfel incat aceaste institutii sa faca demersuri la politia din tara respectiva si sa afle domiciliul fostului dvs. sot.
3. Dupa ce ii comunicati hotararile judecatoresti ii solicitati sa va achite pensia alimentara, inclusiv sumele restante. In caz de refuz solicitati instantelor de judecata obligarea lui la plata.