Buna ziua. As dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o anumita problema. Am fost casatorit timp de 4 ani, in urma casatoriei avand si un copil care in urma divortului a ramas cu mama sa. acum fosta sotie s-a recasatorit. Este posibil ca fosta sotie sa imi interzica sau sa obtina in instanta interdictia de a-mi vizita copilul si sa fiu decazut din drepturile parintesti ????
Nu atata timp cat va respectati obligatiile stabilite prin hotararea de divort referitoare la plata pensiei alimentare.
Daca in hotarea prin care i s-a incredintat copilul este stabilit si programul de vizitare, atunci nu are cum sa va interzica acest lucru pentru ca ar nerespecta dispozitiile unei hotarari judecatoresti.
Nu atata timp cat va respectati obligatiile stabilite prin hotararea de divort referitoare la plata pensiei alimentare.
Daca in hotarea prin care i s-a incredintat copilul este stabilit si programul de vizitare, atunci nu are cum sa va interzica acest lucru pentru ca ar nerespecta dispozitiile unei hotarari judecatoresti.
Multumesc pentru raspuns, dar as mai solicita o lamurire ca sa ma asigur. Fosta sotie spune ca va cere in instanta ca sa renunte la pensia alimentara iar eu sa nu mai am drept de vizitare a copilului pentru ca ea considera ca e mai bine asa deoarece vrea ca copilul sa il considere tata pe noul sot si crede ca asa e mai bine pentru copil. Credeti ca este posibil sa obtina in instanta acest lucru ?
Fosta sotie nu poate tranzactiona drepturile dvs. parintesti sau pe cele ale copilului.
Drepturile parintesti vi se iau in urma unei hotarari judecatoresti, in urma unor acuzatii grave, dovedite, la adresa copilului, si nu pentru ca mama "considera" ea mai bine.