avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul fara plata dupa concediul de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul fara plata dupa concediul de crestere a copilului

In luna martie termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa iau apoi concediu fara plata pentru cresterea copilului . Imi puteti spune care este legislatia actuala privind aceasta problema ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 7 Februarie 2011
Din cate habar am eu, in C. muncii se prevede CFP, care nu poate fi mai mare de 90 de zile:

Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Codul Muncii nu prevede nico durata maxima a CFP.

In CCMN pe anii 2007/2010 (art.62 alin.1) se prevedea ca , in afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.

De asemenea, art.54 C.mun. prevede ca, contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? lizuca_andrecito lizuca_andrecito Am lucrat la o firma din martie 2008 pana in iulie inclusiv 2008,de la 1 august am intrat in concediu pre si post natal .Nu am beneficiat de indemnizatie pt ca ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata fortat gmalberto1973 gmalberto1973 Sunt beneficiar de insertie crestere copil pana in luna iulie 2014. Pot fi trimis in concediu fara plata in luna ianuarie 2014,fara acordul meu? Mai pe scurt ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Fekker Ana Fekker Ana este legal sa iei concediu fara plata astfel; ianuarie lucreaza februarie concediu fara plata martie lucreaza aprilie din nou concediu fara plata si tot asa ... (vezi toată discuția)