avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic 2011

Buna ziua!

Imi puteti spune, va rog, cum as putea sa procede in cazul in care as dori sa partial si temporar activitatea (asa zis "somaj tehnic"). Pana la sfarsitul anul 2010 am mers pe Ordonanta Guvernamentala 4 din 05.02.2010 care sciutea de la plata contributiilor si a impozitului pe salarii atat salariatul cat si angajatorul.

Dat fiind faptul canu avem CCMUN, pot sa merg macar pe suspendarea contractului individual de munca cu plata unei indemnizatii de 75% chiar daca platim impozite si contributii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 9 Februarie 2012
Numai prevederea cu facilitatilor ficale era in vigoare pana la 31.12.2010 , celelalte prevederi sunt in vigoare.
Da.... Pana la urma, am ajuns la aceeasi concluzie ca dvs., dar la ITM nu doresc sa inregistreze adresa (declaratia). In mod normal eu pot inregistra orice fel de adresa la ITM...nu cred ca este de datoria functionarului sa selecteze documentele...dar ...
Expediati-le declaratia prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, nu au cum sa refuze preluarea trimiterii postale.
Asa voi face pentru urmatoarele.
Va multumesc
Buna ziua,
In legatura cu procedura de suspendare a cim pt somaj tehnic :In momentul de fata mai trebuie data acea declaratie la itm si inregistrata decizia ??? Stiu ca in noul REVISAL se poate introduce suspendarea cim-ului. Datorita temperaturilor scazute suntem nevoiti sa intrerupem lucrarile de pe un santier ...cred ca aceasta situatie se incadreaza la art.52 alin.1 lit c nu ?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Suspendarea cim conform art.52 lit c din codul muncii rodica_ignat rodica_ignat Buna ziua, in cadrul firmei in care lucrez s-a luat decizia ( verbal de catre conducere) a restrangerii activitatii pentru o parte din angajati. Vizavi de ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic alexandra24 alexandra24 Buna ziua,daca societatea decide intrarea in somaj tehnic de la 01.03.13 trebuie intocmita declaratie pe propria raspundere a conducerii si se depune la ITM,se ... (vezi toată discuția)
Demersuri pentru somaj tehnic RAD NICOLETA RAD NICOLETA Buna ziua ! Doresc sa ma informez care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca un angajat sa poata fi trimis in somaj tehnic , care dintre declaratii lunare ... (vezi toată discuția)