avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea succesiunii

Revin cu o intrebare. Dupa ce mi-ati raspuns cu procedura incasarii ultimei pensii , fapt pentru care va multumesc mult, mai am o intrebare . Am fost la notariat si mi-a spus ca nu pot deschide succesiunea deoarece ultimul domiciliul din buletin a matusii mele este la Bucuresti si acolo trebuie sa merg. Adevarat, dar intrebarea mea este : as putea sa demonstrez cumva (printr-o actiune in constatare) ca domiciliul de fapt in ultimii 8 ani a fost la Botosani, ca matusa mea a vandut tot ce avea la Bucuresti si a stat la noi pana a decedat, insa nu i-am schimbat domiciliul si in buletin, greseala noastra. Dosarul de pensie a fost mutat la Botosani. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 13:13, 7 Februarie 2011
nu cred ca actiunea in constatare poate fi o solutie.
este vorba de o chestiune ce priveste competenta teritoriala a notarilor publici. succesiunea poate fi dezbatuta numai la un birou notarial cu sediul in circumscriptia judecatoriei in care defunctul a avut ultimul domciliu,
Dar domiciliu poate fi conf. C. civ. ,cel ales de titular, dar.............nu cred ca se poate face nimic. Multumesc.
in cadrul dezbaterii succesorale, domiciliul este cel care apare la rubrica corespunzatoare din certificatul de deces, care teoretic ar trebui sa fie identic cu cel din buletinul posedat de defunct la momentul decesului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru acceptarea si dezbaterea succesiunii smarandoiu smarandoiu Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Bunica mea a decedat.Domiciliul din Buletin este in Tg-jiu, insa locul decesului este Berlesti, jud Gorj. Am ... (vezi toată discuția)
Succesiune in alta localitate DESTINY DESTINY Buna ziua tuturor! am o intrebare : succesiunea unui loc de veci aflat in provincie, se poate face in Buccuresti, daca mostenitorii au aici domiciliul ? Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa matusa defuncta Szikla Szikla Salutari As dori sa intreb cam cum ar decurge o succesiune daca matusa mea a murit acum 4 ani si mama cu inca o sora sunt \"urmasi \" ei , matusa decedata ea ... (vezi toată discuția)