Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor persoanelor care sint in impas.As avea si eu o intrebare.Vreau sa-mi cumpar un teren la munte pentru constructia unei case de vacanta.Proprietarul actual al terenului zice ca a dobindit acest teren printr-o DONATIE CU SUSPENSIE.Pentru mine,sincer,acesta e un termen necunoscut.As dori sa stiu la ce riscuri ma expun cumparind acest teren si daca aceasta donatie mai poate fi atacata de alti familiari ai proprietarului.Multumiri anticipate!O zi buna tuturor!
Poate donatie cu sarcina, adica o donatie ce contine obligatia pentru donatar de a indeplini o prestatie in favoarea donatorului sau a unei terte persoane.
Daca nu cunoastem clauzele pe care le contine acel act nu avem cum sa apreciem la ce fel de riscuri va expuneti.
Ar mai trebui stiut si daca donatorul/donatorii au posibili mostenitori rezervatari (parinti, sot, descendenti).
Sau poate fi o donatie sub conditie suspensiva. De exemplu o donatie facuta sub conditia ca donatarul sa se casatoreasca cu .... intr-un termen de ... In acest caz donatOrul ramane pe mai departe proprietarul bunului donat pana in momentul in care conditia se realizeaza.