avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probe incredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probe incredintare minori

Buna ziua,
Nu am fost casatoriti si suntem in proces pt. incredintarea copiilor (un copil are 3 ani si celalalt 4 ani). S-au admis de catre instanta: proba cu 2 martori, (la primul termen doar un martor, si doar daca se va dovedi necesar va fi chemat si cel de al doilea), proba cu inscrisuri si interogatoriul partilor. Am aflat de la cunostintele comune ca partea adversa ia declaratii scrise de la terte persoane care sa confirme ca sunt o persoana violenta, ca i-am adresat injurii si l-am agresat fizic in fata copiilor, lucru care nu este adevarat (eu am 43 kg iar el 90 kg). Ce greutate au in instanta si cum pot "demonta" aceste acuzatii, tinand cont ca s-a admis in prima faza doar proba doar cu 1 martor, iar cei care dau astfel de declaratii (amici de ai lui) nu vor fi interogati pt. a se dovedi falsitatea declaratiilor lor?
multumesc mult si astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: denisadiana , utilizator 13:31, 14 Septembrie 2009
pauleo a scris:

eu sunt cea care l-am chemat in instanta pentru incredintare minori, iar el a facut cerere reconventionala, argumentandu-si pozitia prin cele prezentate anterior (violenta, etc.). De ex., una din declaratiile obtinute de el este data de un angajat de al lui, care pt. a nu-si pierde locul de munca sau pt. un bonus la salariu, a fost dispus sa dea o astfel de declaratie. Pe acel angajat l-am vazut de maxim 3 ori in viata mea si nu a fost niciodata la noi in casa. Este valabila (relevanta) aceasta declaratie, tinand cont ca martorul este angajatul paratului si exista o relatie contractuala de munca intre cei doi?
As mai avea o intrebare daca se poate: faptul ca el - in timpul relatiei noastre - a plecat de acasa si si-a inchiriat un alt apartament intrucat avea o relatie cu o dra mai tanara decat el cu 20 ani si care poza in posturi sexy in diverse cataloage si reviste (am articole si poze din presa despre dra in cauza, precum si documente care atesta faptul ca cei doi au avut o relatie) poate constitui o dovada in ceea ce priveste moralitatea tatalui, mai ales ca el lua copiii si ii ducea in acel apartament in compania acelei dre? Sau nu are nici o relevanta pentru caz?

1. ªi eu sunt de acord că acele declaraţii extrajudiciare, pot fi luate în considerare doar în circumstanţiere, doar dacă se pot corobora cu alte mijloace de probă... În situaţia în care le va depune, solicitaţi instanţei respingerea primirii acestor declaraţii la dosar, invocând principiul nemijlocirii.
2. Cu privire la cea de-a doua problemă, depuneţi la dosar tot ce ţine de dovedirea moralităţii soţului şi a mediului în care acesta trăieşte şi în care ar urma să trăiască şi minorii în cazul încredinţării acestora în favoarea sa, mediu care, spuneţi dv., că este dăunător minorilor.
Vă recomand angajarea unui avocat!
multumesc tuturor pt. raspuns.
nu suntem casatoriti ,avem un copil ,de un an si sapte luni , eu nu beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului, si neam hotarat sa venim in italia ,el este din ianuarie anul acesta , iar eu din mai tot din acest an,copilul , l-am lasat in grija parintilor lui,deoarece parintii mei sunt de la tara si nu avem conditii optime de trai ,si in plus mai am doi frati minori acasa ,,,,el lucreaza cu acte in regula la fel si eu ,dar relatia noastra a inceput sa mearga prost n sensul ca orice fac , sau orice spun el devine violent , nu ma mai suporta si asa mai departe , eu m-am hotarat sa vin acasa dar ,el ma ameninta cu bataia ,ca o sa vina si el acasa si nu o sa ma lase sa imi iau copilul , ca el are destui bani ca sa il i-a de la mine .........deci nici aici nu ma lasa sa-l aduc ,nici sa ma duc acasa sa il vad,nici sa il duca mama mea cateva zile pana la tara ,deci cum ar veni nu pot decide nimic in legatura cu copilul , ca ma bate ,si spune ca nu imi da nici un drept sa vb de copil , ca doar el ne intretine si el decide unde sa stea copilul.....eu nu castig asa mult,dar ma tem ca daca vin acasa imi pierd copilul,,,,,,nu stiu ce sa fac ,cu el nu ma pot intelege.....
buna ziua .
va trebui sa va angajati avocat .
trebuie sa introduceti actiune in instanta, solicitand incredintarea minorului spre crestere si educare , obligarea paratului la plata pensiei de intretinere ( daca copilul este recunoscut de catre tatal sau ) si stabilirea domiciliului copilului la adresa dvs .
de regula, copiii minori se incredinteaza de catre instantele din romania, mamelor .
daca este si violent , ar fii in avantajul dvs daca veti putea proba violenta sa . ( de ex certificat medico-legal in cazul in care va va mai lovi ) .
contactati un avocat daca sunteti hotarata sa va despartiti de prietenul dvs
dar daca ma duc acum in tara ,el este in stare sa spuna in fata judecatorilor,ca eu mi-am parasit copilul la mama lui,si ar chema si martori mincinosi , chiar el mi-a confirmat ,,,,,,cum sa fac ,sau ce sa fac ca sa primesc copilul de la mama lui atunci cand revin in tara ?,copilul nu figureaza pe adresa lui,dar nici pe a mea caci nascusem in oradea,el fiind din oras , iar eu sunt din jud.satu-mare (am facut si prostia ca am lasat certificatul de nastere al copilului,ei)

Alte discuții în legătură

Incredintare minor corne_daria corne_daria buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de ... (vezi toată discuția)
In ce masura poate influenta instanta? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In ce masura poate influenta instanta,audierea minorului de 11 ani,intr-un proces de reincredintare?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)