avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul suplimentar pentru activitatea lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca

Bine v-am regasit!
Daca cineva ma poate lamuri in ceea ce se mai poate intelege din toata aceasta nebunie priviind pensiionarile conf. actualei legi: Sant pensionat invaliditate gr.II din anul 2000: Am o vechime de aprox.26 ani din care 12 grupa II munca. In iulie 2o11 implinesc varsta de pensionare ,respectiv 64 ani. Intrebarea mea : Cum influenteaza cei 12 ani in gr.II munca prin recalcularea de care se vorbeste , cand beneficiez de aceasta recalculare, daca trebuie sa o solicit eu sau se aplica din oficiu !
Daca mai sunt amanunte pentru situatia mea care ma pot lumina in toata aceasta nebuloasa astept raspunsurile dvs. pentru care VA MULTUMESC MULT !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:05, 7 Februarie 2011
Daca sunteti nascut in iulie 1947 asta inseamna ca la implinirea varstei de 64 ani si 2 luni,septebrie 2011 veti trece din oficiu la limita de varsta.
Legea 263/2010 Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos

La punctajul aferent celor 12 ani de grupa a II-a vi se va acorda un spor de 25%.
Legea 263/2010 Art. 100
Persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca, potrivit legii, beneficiaza de majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective, dupa cum urmeaza:
a) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta un roman un roman Bine v-am regasit! Sant pensionar invaliditate gr.II din anul 2000 si dupa vechea lege a pensiilor ma incadrez la pensie limita de varsta in iulie 2011 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, revin si eu la urmatoarea intrebare , grupa ii are ... lidia01 lidia01 Buna ziua, Revin si eu la urmatoarea intrebare , grupa II are punctaj suplimentar ? art. 88(1) Persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de ... (vezi toată discuția)
Stagiul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca (februarie 2011) magnifiq magnifiq Buna ziua.Eu sunt pensionar de invaliditate din oct 2009 si as vrea sa stiu daca beneficiez de aceasta marire de pensie pentru grupa 2 de munca? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)