avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - incetarea activitatii, cu acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - incetarea activitatii, cu acordul bilateral al partilor

Buna ziua,
As dori sa stiu daca este "necesara" incetarea, cu acordul bilateral al partilor, a raporturilor contractuale de munca, in situatia in care, sunt angajat al unei companii nationale cu capital majoritar de stat, la o sucursala din Romanaia a acesteia, si mi s-a propus sa ocup o alta functie in cadrul companiei, dar functia se afla in structura organizatorica a companiei si nu a sucursalei din care fac parte la acest moment.

Ar fi posibila trecerea pe alt post doar printr-un act aditional la actualul contract individual de munca?
Mentionez ca , incheierea contractului de munca s-a facut la sucursala unde actualmente lucrez, iar noul job este in structura companiei, nu a sucursalei.

Multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde!

Nikitta
Cel mai recent răspuns: nikitta_1972 , utilizator 22:59, 7 Februarie 2011
Sucursalele nu au personalitate juridica, deci, din punctul meu de vedere nu pot avea nici calitatea de angajatori. Daca totusi la capitolul angajator in contractul dumneavoastra de munca scrie CN X sucursala Y, acest contract consider ca ar trebui incetat in conditiile in care veti avea un nou angajator.

Daca totusi in contract este societatea mama, asa cum ar fi normal, din punctul meu de vedere ar fi suficient un act aditional la contractul de munca.
Buna seara D-le Tatu,
Multumesc mult pentru raspunsul Dvs.
Aveti dreptate, sucursalele nu au personalitate juridica, dar le-au fost delegate competente pentru a putea face angajari. In CIM la angajator apare "Sucursala X", iar viitorul angajator este compania mama.
Totusi, daca sucursala X este parte din compania mama, nu inteleg de ce trebuie incheiat CIM de la sucursala? Nu reprezinta un risc pentru salariat ca semneaza o cerere de incetare a raporturilor contractuale cu sucursala X, fara a avea in prealabil semnat un acord cu compania mama?
Ce alta forma legala ar putea exista?

Ati sesizat corect faptul ca exista un risc. Semnati mai intai contractul nou si apoi demisionati. Un salariat poate avea mai multe locuri de munca prin mai multe contracte chiar cu norma intreaga, asa ca un raspuns de genul " nu va putem angaja pentru ca mai aveti un CIM nu este valabil, mai ales daca postul nou vine la propunerea angajatortului.
Multumesc mult pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare felul muncii si a salariului andreea3095 andreea3095 Buna ziua! Societatea la care lucrez se reorganizeaza. De curand si-a schimbat denumirea - s-a radiat de la Registrul Comertului punctul de lucru si s-a ... (vezi toată discuția)
Transferul angajatilor cri_el cri_el in ce act normativ pot gasi infromatii despre transferul angajatilor dintr-o unitate in alta?in Codul muncii am cautat si nu am gasit (vezi toată discuția)
Revisal - noi vs itm bisisica bisisica Salutare. Va aduc si eu in atentie o problema a acestui soft minunat. Speta: O persoana vine se angajeaza pe punctul de lucru, adica pe un CUI, sa ... (vezi toată discuția)