avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum il pot aduce pe vinzatorul unei case vindute pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum il pot aduce pe vinzatorul unei case vindute pe chitanta de mina- La interogatoriul instantei ? Desii a fost citat acesta nu se prezinta

Casa cumparata pe chitanta de mina ( scrisa si redactata chiar de vinzator ) Nu sau perfectat actele notariale. L-am actionat in judecata pe vinzator. Acesta a venit la prima infatisare,a declarat ca nu se opune si este de acord cu actiunea mea. Judecatorul deoarece la dosar exista numai citanta de mina - La citat pentru interogatoriu pe vinzator cit si pe sotia acestuia. Acestia (vinzatorii) nu se prezinta- Eu nu am martori. Ce poate face instanta ? cum il poate obliga pe vinzator sa vina la interogatoriu ? Il poate obliga ? Ce se intimpla daca acesta nu se prezinta ? Cum se poate termina acest dosar ? Ce pot face eu pentru a termina odata cu finalizarea actelor .
Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 20:07, 7 Februarie 2011
in cazulprezentata de dvs, instanta are la indemana urmatoarele:
- sa il mai citeze inca o data si eventual sa mentioneze ca in caz de neprezenatre poate fi amendat
-daca nici asa nu se prezinta, instanta poate considera ca fiind valabil acel inscris sub semnatura privata si sa dispuna perfectarea vanzarii(pronuntarea unei sentinte pe baza careia sa va puteti intabula dreptul de proprietate).
daca a fost prezent la primul termen de judecata si paratul a spus ca este de acord cu cererea dvs de ce l-a mai citat la interogatoriu?
Domnule avocat gabriel z, acolo se incalca procedura civila in materia prezentei martorilor! Altfel, daca s-ar dori respectarea procedurii, evident ca martorii care refuza sa se prezinte la instanta trebuie adusi cu mandat! Dar cum traim intr-o tara in care nu se respecta nimic, vorbe, discutiii...
athe, se face un proces pe acest site?
pt d-nul tudorian
instanţa poate sa si oblige, dacă va considera că declaraţia pe care o poate da martorul lămureşte situaţia litigioasă, in sensul ca poate emite mandat de aducere. În pricinile urgente, instanţa poate face aceasta chiar de la primul termen.
cu toate acestea,singurul mijloc de constrangere efectiva aflat la dispozitia instantei este de a aplica,cum spuneam,dacă a fost legal citat şi nu s-a prezentat la proces sau refuza să depuna mărturie când este prezent în sala de judecată, o amendă judiciară de la 30 la 500 lei RON.
Dacă si după mandatul de aducere, nu se prezinta, instanţa poate păşi la judecată, considerînd că din probele administrate îşi poate forma convingerea cu privire la soluţia ce o va da.
ramane la latitudinea instantei cum va proceda.mai sunt si alte mici subterfugii pe care le-am prezentat in privat d-lui dorudoru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate cineva da un raspuns? hotarire jud.care sa tina loc de act autentic !- ce poate face instanta- dorudoru dorudoru Scriu in numele unui bonlav (Handicap ) ramas singur pe lume ! Parintii lui au murit Inainte de a murii au cumparat o casa pe chitanta de mina. L-am ajutat sa ... (vezi toată discuția)
Martor mincinos CEOFIOFI CEOFIOFI Intrun concfict cu lovire exista un martor mincinos pana in prezent la politie si chiar la confruntarea de la politie cu cei inplicati si martor. In ... (vezi toată discuția)
Martor proces Nonamenonumber Nonamenonumber Ce se intampla cu cineva care primeste citatie ca martor intr-un proces si nu se prezinta la Tribunal? (vezi toată discuția)