avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim in perioada de proba

S-a schimbat cumva ceva privind perioada de proba ? Stiam ca in timpul perioadei de proba cim poate inceta doar printr o notificare adresata de catre angajator salariatului.
Se intocmeste si se transmite in revisal in acest caz si o decizie de incetare in baza acelei notificari ?
C m specifica doar notificarea...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 8 Februarie 2011
Nu s-a modificat nimic cu privire la actualele reglementari din codul muncii .... nu mai trebuie facuta decizia de incetare, daca ati facut notificare de incetare a c.i.m.

Incetarea c.i.m. facuta prin notificare sau decizie se transmite prin REVISAL:
La incheierea fiecarui CIM se face decizie. Prin urmare eu am facut notificare si decizi de incetare in baza art 31.(4).1.
In Codul muncii se face referire la notificare si nu la decizie in cazul incetarii in baza art.31 alin.4 ind.1 C.mun. ...
Notificarea tine loc de decizie de incetare a CIM si CIM inceteaza in tot in baza unui art. din legea 53.
Se inscrie incetarea CIM in REVISAL, perioada de proba este vechime in munca si i se elibereaza salariatului adeverinta pentru perioada lucrata in societate chiar daca acesta nu a depasit perioada de proba. El are salariu, i se platesc cotributiile la somaj, pensie si sanatate.
adelaida_07 a scris:

Notificarea tine loc de decizie de incetare a CIM si CIM inceteaza in tot in baza unui art. din legea 53.
Se inscrie incetarea CIM in REVISAL, perioada de proba este vechime in munca si i se elibereaza salariatului adeverinta pentru perioada lucrata in societate chiar daca acesta nu a depasit perioada de proba. El are salariu, i se platesc cotributiile la somaj, pensie si sanatate.

evident ca are salariu si toate celelalte
nedumerirea este legata de revisal, (nu lucrez cu el dar ) la raspunsul meu privind perioada de proba ca poate inceta cim prin acea notificare cei de lapersonal mi-au pus intrebarea
cum se inregistreaza in revisal ?
exista "optiune": pe acel articol ?
Din rasp. d-lui freelis deduc ca da.
Multumesc

Acea notificare ma gandesc ca este suficient sa cuprinda temeiul juridic si faptul ca salariatul a luat la cunostinta,eventual si faptul ca salariatul a fost informat privind perioada de proba
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
oti, utilizator

Alte discuții în legătură

Perioada de proba costicul costicul am raportat revisalul pe 21.10.2010 cu inceperea activitatii din data de 22.10.2010(vineri).Este muncitor necalificat.De luni nu a mai venit.Este in perioada ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca conform art 31 alin 4 ioana erghelegiu ioana erghelegiu pe data de 06.04.2010 m-am angajat la o societate comerciala, iar in contractul de munca mi s-a prevazut o perioada de proba de 90 zile, avand o funcyie de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa perioada de proba loredanaelena loredanaelena buna ziua am un salaiat care a fost inregistrat in revisal cu o zi inaintea inceperii serviciului dar acesta nu s-a mai prezentat la serviciu.cum pot sa-i ... (vezi toată discuția)