avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Promisiune de vanzare cumparare cu antreprenor in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Promisiune de vanzare cumparare cu antreprenor in insolventa

Am contractat un apartament prin incheierea unei promisiuni de vanzare cumparare care prevede ca modalitate de plata avans 95 % iar diferenta la incheierea contractului de vanzare cumparare.
Apartamenul este gata ( vecinii sunt mutati deja) dar eu nu pot incheia contractul de vanzare cumparare pentru ca banca finantatoare nu ridica ipoteca desi plata s-a facut in contul indicat de aceasta, utilizarea sumelor s-a facut cu avizul bancii, modalitatea de plata era cunoscuta deasemenea de banca si am avut promisiuni de la banca ca situatia se rezolva.
Intre timp , antreprenorul a intrat in insolventa , iar acum banca ne trimite la administratorul judiciar.
In siyuatia mea sunt inca 3 apartamente
Ce putem face in aceasta sitautie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 20:06, 16 Februarie 2011
acum depinde in ce faza a procedurii insolventei a intrat antreprenorul... ca daca a intrat direct in procedura falimentului nu aveti ce face decat sa va inregistrati creanta in tabelul creditorilor, in speranta restituirii sumei de bani achitate ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare apartament cu firma in insolventa alexa_1807 alexa_1807 Buna, am un antecontract de vanzare cumpare pentru un apartament incheiat in 2008 si am achitat la data semnarii aproximativ 90% din pretul apartamentului. ... (vezi toată discuția)
(situatie fara precedent?) poate banca sa ne ia blocul? prowest_cema prowest_cema Buna. Ma numesc Claudiu, si am o intrebare care nu cred ca s-a mai pus pana acum. Am cumparat un apartament in Cluj-Napoca, intr-un bloc care inca se mai ... (vezi toată discuția)
In anul 2018, in baza unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, ... sarm07opr sarm07opr In anul 2018, in baza unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, am achizitionat un apartament in care locuiesc de cca 2 ani, chiar daca nu a fost ... (vezi toată discuția)