avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cod caen 1610(fost 2010),o nelamurire
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cod caen 1610(fost 2010),o nelamurire

Buna ziua,firma mea are codul caen 1610,respectiv am un uscator de cherestea,cu care de 5 ani, cumpar usuc si vand cherestea ,diverse esente aproximativ 40 mc pe luna.In urma unei reclamatii a unui vecin binevoitor la primarie,a venit la mine in control o echipa(de la primaria Timisoara),care mi-au spus ca nu fac bine ce fac,respectiv codul meu caen,i-mi permite doar sa usuc pt terti cherestea ,si daca vreau sa o vand am nevoie de alt cod caen(vanzare cu ridicata material lemnos!!) si sa merg la ORC sa i-mi mai dea inca un cod caen(sa am 2),pe tema asta mi-a dat si amenda!!(ca fac o activitate care nu e autorizata de primarie).Problema mea e ca pt 1610 nu am nevoie de acordul primariei(uscatorul e situat la marginea orasului intr-o zona de case),iar pt comercializare am nevoie,de acord de la primarie,si de acordul vecinului care m-a reclamat.Ma intreb daca 1610 este de productie,nu include automat si vanzarea a ce ai produs?inainte de a avea uscatorul am avut un atelier de tamplarie,cod vechi 2030,si pentru a vinde usile si ferestrele care le-am produs nu avean nevoie de alt cod caen.Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: patriciageorgescu , utilizator 14:10, 4 Iulie 2008
Pentru comertul cu ridicata al materialului lemnos, vi s-a mai spus, ca trebuie sa aveti codul 4673.
Mergeti si modificati-va cu acest cod CAEN, fie actul constitutiv daca functionati ca societate comerciala, fie autorizatia de functionare daca sunteti PFA sau AF.

:offtopic:
Nu mai scrieti mai multe mesaje consecutiv, aveti posibilitatea de a edita mesajele (se completeaza mesajul anterior in aczul in care nu a aparut intre timp un alt mesaj scris de un user).
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ma interesa temeiul legal nu descrierea faptei......adica legea si articolul incalcat pentru care a fost necesara aplicarea sanctiunii.
Da! Toti producatorii trebuie sa fie autorizati ptr desfasurarea activitatii de comert specifica...
In contradictoriu cu elis, precizez ca simpla modificare a actului constitutiv prin introducerea codului de comert precizat in mesajul anterior, nu constituie autorizatie de functionare. Intrucat aveti deja punct de lucru deschis, veti completa la Registrul Comertului un formular model 3 in care veti stipula toate activitatile pe care le doriti a le efectua...respectiv 1610 si 4673
Roxana Zbarnea a scris:

...................................................
In contradictoriu cu elis, precizez ca simpla modificare a actului constitutiv prin introducerea codului de comert precizat in mesajul anterior, nu constituie autorizatie de functionare. .............


:hm: Nu cred ca am scris ca simpla modificare a actului constitutiv sau a autorizatiei de functionare ca PFA constituie autorizatie de functionare .....
Dac aveti productie nu aveti nevoie si de cod caen pentru vanzare. Este logic, ca doar nu le produceti si va uitati la ele. Acest Cod caen se subantelege.
Pentru a fi totusi i8n siguranta, intrucat nu toata lumea gandeste ca noi , faceti o adresa la Institutul de Statistica ( este institutia care a emis Ordinul privind codurile CAEN, iar ei va vor raspunde prompt si la obiect.
Am facut intocmai si cu adresa aceea am rezolvat multe probleme !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 2008 Ioana Aurora Ioana Aurora Buna ziua, As dori sa aflu la ce cod caen conform noilor coduri caen 2008 se incadreaza activitatea de productie a peletilor si brichetilor pentru foc - ... (vezi toată discuția)
Taierea si rindeluirea lemnului reyep reyep Buna ziua.Ce cod caen mai am nevoie pe langa codul 1610(Taierea si rindeluirea lemnului) pentru un gater (vezi toată discuția)
Cod caen pt activitati de tamplarie adela05 adela05 Ce cod caen pot sa folosesc pt activitati de tamplarie? (vezi toată discuția)