avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard vecin pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard vecin pe terenul meu

Detin un teren in sectorul 5, neingradit, dobandit 2004 vanzare-cumparare, intabulat, autorizatie de constructie din ianuarie; un vecin se tot intinde pe terenul meu cu sarma ghimpata motivand ca el este in litigiu cu proprietarul de la care am cumparat eu terenul, ca el desi nu are acte il foloseste de 20 de ani; ce sa fac? merg pe mana politiei sau pe mana justitiei? In aprilie as vrea sa incep constructia.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: zanzibbar , utilizator 11:29, 9 Februarie 2011
Eu personal as opta pentru o actiune in granituire prin care veti delimita hotarul dintre cele doua proprietati in urma unei expertize ce va fi efectuata in cauza. Conditia este ca acel domn sa fie proprietarul terenului.

In conditiile in care sunteti sigur de laturile terenului dumneavoastra, iar acel domn nu are acte de proprietate, puteti opta pentru o plangere penala pentru tulburare de posesie. Si acolo veti face o expertiza.

Daca intr-adevar exista un litigiu pe rolul instantelor ar trebui sa aflati mai multe despre acest lucru si sa interveniti in acel dosar.

Succes!
Multumesc,
"vecinul" nu are acte de proprietate deloc; pe terenul meu nu exista nici o constructie, doar gard partial facut din deseuri; in schimb proprietarul de drept al tereului vecin (si cel de la care am cumparat eu) are act de proprietate dobandit pe legea...cu revolutionar (chiar a fost pe bune) dar nu a luat in posesie cred, a incercat evacuare prin instanta dar nu se poate inteleg; acuma incepe demersuri pentru revendicare. Cred ca uzurpatorul vrea sa mearga pe faptul ca a folosit acel teren in ultimii 20 de ani, desi nu aplatit nici un impozit.
Eu am toate actele inclusiv autorizatie de constructie si as vrea o solutie cat mai rapida sa incep sa construiesc.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help: gard sarma ghimpata ilegal pus pe terenul meu...ce fac? maserati111 maserati111 Am in proprietate un teren intravilan la marginea sectorului 5 si un vecin care se tot intinde ilegal cu garduri improvizate pe terenul meu, motivand ba ca il ... (vezi toată discuția)
Intrebare constructie gard CristiTudor CristiTudor Buna ziua! Am cumparat recent un teren intravila, intabulat cadastrat/trasat in etera, lipsit de sarcini, etc. Limitele sunt in regula conform CF. Terenul e ... (vezi toată discuția)
Amplasare gard fara autorizatie si fara o masuratoare cadastrala raresh raresh Buna ziua, Am cumparat un teren provenit din dezmembrarea unei parcele mai mari (lotul initial a fost parcelat in trei parti). Vecinul, dupa ce a facut ... (vezi toată discuția)